0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Slowliving

Slowliving

 

In een wereld waar veel mensen vaak haast hebben en constant ‘aan staan’, is nu een tegenbeweging ontstaan: Slowliving. Dit is niet alleen een levensstijl, maar ook een trend in interieurdesign, die we in 2024 steeds vaker terug gaan zien. In deze blog geven we je tips over hoe je Slowliving in jouw leven introduceert.

 Breng buiten naar binnen


Slowliving staat voor verbinding met de natuur, in plaats van het drukke leven om je heen. Breng de buitenwereld naar binnen door te kiezen voor natuurlijke materialen zoals hout, steen en linnen. Meubels met een organische uitstraling en aardetinten zorgen voor die rustgevende sfeer.


Ook duurzaamheid is belangrijk in een Slowliving interieur. Kies voor meubels en decoraties gemaakt van gerecyclede materialen of kies voor meubels van hoge kwaliteit die een leven lang meegaan.

Minder is meer


Minimalistische interieurs brengen rust en eenvoud. En daar draait Slowliving om. Kies voor meubels met strakke lijnen en neutrale kleuren. En vermijd decoraties zoveel mogelijk. Een opgeruimd huis betekent een opgeruimde geest. En dat betekent weer een oase rust.


Wil je wel wat decoratie om je huis een persoonlijke touch te geven? Kies dan voor ambachtelijk en handgemaakt. Materialen zoals keramiek, linnen en geweven textiel doen het goed in een Slowliving interieur.

Ontspanning en ontsnapping


Creëer gezellige hoekjes in je huis waar je kunt ontspannen en ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Denk aan comfortabele stoelen, zachte kussens en warme dekens. Natuurlijk wél allemaal in natuurlijke en neutrale tinten. Maak ruimte voor rust, waar je kunt genieten van een goed boek en helemaal tot jezelf kunt komen.Nog meer wooninspiratie:


 

Hoe je slaapkamer goed inrichten

 

De akoestiek in huis verbeteren

22 februari 2024

 

Wanneer je in je nieuwe woning trekt of net verbouwd hebt, kun je merken dat het geluid en de echo in huis een beetje vreemd klinkt. We besteden veel aandacht aan ons interieur, maar de akoestiek in huis is net zo belangrijk. Wanneer het blijft echoën of galmen, zal je woning niet zo snel als ‘thuis’ voelen.

 

woonstijlen in 2023

 

2024: het jaar van kleur

5 december 2023

 

In 2024 komt kleur centraal te staan. We gaan steeds meer speelse inrichtingen vol grapjes en verschillende structuren en materialen zien. De trend ‘colorful playful’ zorgt voor vrolijkheid en optimisme in je interieur. In deze blog leggen we deze trend uit en geven we tips om dit bij jou thuis toe te passen.