7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

2024: het jaar van kleur

2024: het jaar van kleur

 

De trend van 2024 draait om kleur en organische vormen. Na jaren van strakke interieurs zien we steeds meer speelse inrichtingen met verschillende kleuren, vormen en materialen. De trend ‘colorful playful’ zorgt voor vrolijkheid en optimisme in je interieur. In deze blog leggen we deze trend uit en geven we tips om dit bij jou thuis toe te passen.

 Kleuren


We durven steeds vaker afstand te doen van grijs en wit in ons interieur. Het kleurenpalet van nu grijpt terug op de modekleuren van de jaren 70. Toen was men niet bang om statements te maken in het interieur met gedurfde kleuren. Of je nou primaire kleuren zoals blauw, groen of geel gebruikt of juist pasteltinten zoals zachtroze, olijfgroen of okergeel, het kan allemaal in het interieur van nu.


Natuurlijk kan je ervoor kiezen om één statement te maken door bijvoorbeeld je bank in een gewaagde kleur te kiezen. Maar je kunt in deze trend ook verschillende kleuren met elkaar combineren. Doe dit bijvoorbeeld door je eetkamerstoelen en je bank in twee compleet verschillende kleuren te kiezen. Of kies voor een kleur op de muur die jouw meubels er nog beter uit laat knallen.


Shop op kleur: Blauw, groen, geel of roze.

TIP: Koop altijd eerst je meubels voordat je je muur gaat verven. Verf kan je in alle kleuren mengen dus die kan je altijd afstemmen op je meubels. Andersom is het veel lastiger.

Vormen


In een speels kleurrijk interieur vallen ook de vormen op. Jarenlang hebben strakke en rechte lijnen de boventoon gevoerd in de meeste interieurs. Nu wordt er meer en meer gebruik gemaakt van organische, ronde vormen. Je kunt het zien als een soort tegenbeweging. Bovendien geeft het een meer natuurlijk gevoel en straalt het uit zichzelf meer gezelligheid uit.


Toch is het niet alleen maar rond en organisch wat de klok slaat. Net als bij de kleuren kan je kiezen om verschillende vormen met elkaar te combineren. Juist die combinatie van recht en organisch zorgt ervoor dat je interieur speelser wordt. Organische gevormd meubels komen veel beter tot hun recht als ze worden gecombineerd met rechte lijnen.


TIP: Speels vormen kan je ook zelf maken door gebruik te maken van een elementenbank. Bekijk hier onze elementenbanken. Of kom naar een van onze winkels om ze helemaal naar jouw wens samen te stellen.

Materialen


Welke materialen je terug laat komen in jouw interieur is minder belangrijk in deze trend. Wat telt is: maak het niet saai! Combineer er lustig op los en zorg dat er verschillende materialen terugkomen. Van teddy tot velvet en van lederlook tot stof, alles mag en kan. Bedenk wel dat de gekozen materialen invloed hebben op hoe de kleuren tot hun recht komen. Zo is een velvet groene bank iets heel anders dan een stoffen versie in dezelfde kleur.


TIP: Gebruik verschillende materialen door elkaar heen. Dus niet alles rond jouw hoekbank helemaal in velvet en de eethoek alleen maar lederlook maar mix en match. Dit zorgt voor een mooie balans in je interieur.


Nog meer wooninspiratie:


 

Slowliving

 

Slowliving

9 januari 2024

 

In een wereld waar veel mensen vaak haast hebben en constant ‘aan staan’, is nu een tegenbeweging ontstaan: Slowliving. Dit is niet alleen een levensstijl, maar ook een trend in interieurdesign, die we in 2024 steeds vaker terug gaan zien. In deze blog geven we je tips over hoe je Slowliving in jouw leven introduceert.

 

Hoe je slaapkamer goed inrichten

 

De akoestiek in huis verbeteren

22 februari 2024

 

Wanneer je in je nieuwe woning trekt of net verbouwd hebt, kun je merken dat het geluid en de echo in huis een beetje vreemd klinkt. We besteden veel aandacht aan ons interieur, maar de akoestiek in huis is net zo belangrijk. Wanneer het blijft echoën of galmen, zal je woning niet zo snel als ‘thuis’ voelen.