0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

2024: het jaar van kleur

2024: het jaar van kleur

 

In 2024 komt kleur centraal te staan. We gaan steeds meer speelse inrichtingen vol grapjes en verschillende structuren en materialen zien. De trend ‘colorful playful’ zorgt voor vrolijkheid en optimisme in je interieur. In deze blog leggen we deze trend uit en geven we tips om dit bij jou thuis toe te passen.

 Kleuren:


Het kleurenpalet voor deze trend gaat alle kanten op en alle kleuren staan centraal. Of dat nou primaire kleuren zijn zoals rood, blauw, groen of geel. Of juist pasteltinten zoals lavendel, mint, okergeel.


Daarnaast worden verschillende kleuren met elkaar gecombineerd, kleuren die je niet vaak samen ziet. Waardoor je interieur een vrolijke uitstraling krijgt. Het kleurenschema bestaat dus zeker niet alleen maar uit felle kleuren, maar ook frisse pasteltinten.

Verschillende stijlen meubels:


Zoals je in een kleurrijk interieur kunt spelen met kleur, zo kun je dat ook doen met de verschillende woonstijlen. Een kleurrijk interieur kan namelijk modern zijn, maar zeker ook vintage of urban. Gebruik je bijvoorbeeld velvet, of juist lederlook of stof? Dit maakt het verschil in stijl heel duidelijk.

Verschillende vormen:


In een speels kleurrijk interieur vallen ook de vormen op. Vaak wordt er gebruik gemaakt van organische, ronde vormen. Dit komt omdat kleur en ronde vormen een speels karakter geven aan jouw woning en daarom perfect bij elkaar passen. Vind je dat te veel van het goede? Geen probleem! Wissel het af met rechte en strakke vormen, voor net wat meer rust in huis.


Materialen:


De gebruikte materialen zijn minder belangrijk in deze trend: kleur en vorm is waar het hier om draait. Of er nu gebruik wordt gemaakt van velvet materialen, lederlook, stof of ribfluweel: alles kan, want alles draait om de kleuren. Ook de patronen maken niet zoveel uit. Strepen, ruiten of cirkels: je kunt alles naast en door elkaar gebruiken. Zolang je maar kleur hebt toegevoegd.

Op naar een heel kleurrijk 2024!


Nog meer wooninspiratie:


 

Slowliving

 

Slowliving

9 januari 2024

 

In een wereld waar veel mensen vaak haast hebben en constant ‘aan staan’, is nu een tegenbeweging ontstaan: Slowliving. Dit is niet alleen een levensstijl, maar ook een trend in interieurdesign, die we in 2024 steeds vaker terug gaan zien. In deze blog geven we je tips over hoe je Slowliving in jouw leven introduceert.

 

Hoe je slaapkamer goed inrichten

 

De akoestiek in huis verbeteren

22 februari 2024

 

Wanneer je in je nieuwe woning trekt of net verbouwd hebt, kun je merken dat het geluid en de echo in huis een beetje vreemd klinkt. We besteden veel aandacht aan ons interieur, maar de akoestiek in huis is net zo belangrijk. Wanneer het blijft echoën of galmen, zal je woning niet zo snel als ‘thuis’ voelen.