0
Kom langs in één van onze woonwinkels!
Menu ×
  • Vaste lage bezorgkosten van 29,95
  • Eigen bezorg- en montagedienst
  • Fysieke winkels

Stoffencollectie

De combinatie van stoffen maakt het verschil. De meest bekende stoffen bestaan uit gemengde weefsels. Ook linnen valt onder gemengde weefsel. Stof is duurzaam, stevig en heeft toch elegantie. Er valt onderscheid te maken in zachte en hardere of ruwere stoffen.  

Lira
Stof Lira is een geweven stof en is gemaakt van polyester. Deze stof voelt zacht aan, vergelijkbaar met een suede stof. Deze stof is niet behandeld en is dus niet vlek- en vuilafstotend. De stof is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Per product staat aangegeven welke kleuren bij op welke meubels uitgevoerd kunnen worden.

LIRA-GOED

 

Inari (linnenachtig)
Stof inari is een strak geweven stof met een linnenachtige uitstraling en 100% gemaakt van polyester. Deze stof is wat ruwer dan bijvoorbeeld Lira en Soro. Inari is niet behandeld en is dus niet vlek- en vuilafstotend. 

Inari-all

 

Soro 
Stof Soro is een strak geweven stof en gemaakt van polyester. Deze stof voelt zacht aan, maar de stof is grover dan Lira. Deze stof is niet behandeld en is dus niet vlek- en vuilafstotend.

Soro-all

 


Velvet-stoffen zijn chiq, glad en zacht. Ze hebben een luxe uitstraling en dat is natuurlijk iets wat je graag wil bij je meubels. Velvet staat ook wel bekend als velours of fluweel. Fluweel is de Nederlandse benaming voor het Engelse woord Velvet. We maken onderscheid in de verschillende soorten stoffen die we hebben. Zo hebben we matte en glanzende velvet. Velvet is een stofsoort waarbij kleine, katoenen lusjes worden geweven. Waardoor aan de bovenkant een zachte, glanzende stof ontstaat van korte opstaande pluizige polen. 


Riviera (Velvet) 
Stof Riviera is een velvet stof. Niet glimmend, ook niet matte. Het is een zachte en fijne glanzende stof. Wanneer je het met je hand omhoog strijkt,  dan wordt deze stof donkerder van kleur en naar naar beneden krijg je een lichtere kleur. Deze stof is niet behandeld en is dus niet vlek- en vuilafstotend.

Riviera-all

 

Casablanca (Velvet matte)
Stof Casablanca is een zachte, matte velvet stof. Deze stof is vlek- en vuilafstotend. Wanneer je het met je hand omhoog strijkt,  dan wordt deze stof donkerder van kleur en naar naar beneden krijg je een lichtere kleur.

Casablanca-all


French Velvet (Velvet glanzend)
Stof french velvet is een shiny, glanzende of glimmende velvet stof. Het is een zachte en fijne stof. Wanneer je het met je hand omhoog strijkt,  dan wordt deze stof donkerder van kleur en naar naar beneden krijg je een lichtere kleurDeze stof is vlek- en vuilafstotend, omdat de stof is bedekt met een speciale beschermende laag. Dit voorkomt directe observering van water/vloeistof door het weefsel, waardoor de vloeistof op het oppervlak van het materiaal blijft liggen. Hierdoor is er genoeg tijd om bijvoorbeeld met een zachte doek de gemorste vloeistof voorzichtig af te vegen. Omdat deze stof vlek- en vuilafstotend is en meubels langer meegaan, vragen wij voor meubels bekleed met French Velvet een meerprijs van €100. 

French-Velvet-all


Corduroy is een geribbelde geweven stof die ook ribfluweel of ribcord genoemd wordt. De stof heeft in de lengterichting zachte ribbels met een vleug. Oorspronkelijk werd corduroy van katoen gemaakt, maar nu ook van andere vezels. De stof van geribd fluweel wordt soms ook velourmanchester en in sommige streken Turks leder genoemd. Wij maken gebruik van één soort corduroy.
 

Lincoln (Corduroy/ribfluweel)
Stof Lincoln is een ribfluwelen stof, of ribbelstof en bestaat uit een inslagpoolweefsel met een lengte-ribeffect. Deze stof voelt zacht aan en is comfortabel warm. Deze stof is niet behandeld en is dus niet vlek- en vuilafstotend.

Lincoln-all


Lederlook, de naam zegt het al. Het lijkt op echt leder, maar het is het niet. Lederlook, ook wel kunstleer genoemd, is een prima alternatief voor echt leer. Het is een kunststof die aangebracht is op een onderlaag van textiel. In deze kunststof zitten weekmakers die de lederlook soepel houden. Onder invloed van zonlicht en reinigingsmiddelen, kunnen de weekmakers hard worden, waardoor het leatherlook kan gaan bladderen of gaan scheuren. Goed onderhoud is daarom belangrijk.


Cayenne (lederlook)
Lederlook (ook wel bekend als kunstleder, imitatieleer, SKAI of PU) bestaat uit een kunststof zoals katoen en polyester die aangebracht is op een drager van textiel. Vervolgens wordt op het kunststof een structuur gedrukt die lijkt op de structuur van een bepaald soort leer. Deze stof is niet behandeld en is dus niet vlek- en vuilafstotend.

Cayenne-all


Suède is de verzamelnaam voor al het leer met veloursachtige oppervlakken. Het is een oppervlak gesneden leer met een min of meer fluwelen oppervlak. Voordelen van suède zijn een aangenaam warm gevoel en de mooie structuur. Suède wordt gemaakt van de binnenkant van leer, die niet de opperhuid toont. Suède is hierdoor minder duurzaam, maar wel zachter dan gewoon leer. Suède heeft een geborstelde structuur en lijkt wel wat op stof.

Forever (Suede)
Stof Forever is een zachte stof die het effect heeft van suede. Deze stof heeft een 2-tone uiterlijk en hierdoor krijgt de stof een speelse en stoere uitstraling. Deze stof is gemaakt van polyester en is  behandeld, dus de stof is wel vlek- en vuilafstotend.

FOREVER