0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Onze stoffencollectie

Veel van onze banken worden uitgevoerd in één bepaalde kleur of in specifiek materiaal. Dit doen we om de levertijd kort te houden, maar ook om teleurstelling te voorkomen. Kleuren zien er op een scherm namelijk soms anders uit dan in het echt. En ook materialen kun je niet altijd goed overbrengen op een website. Het beste is om deze aan te raken, om er achter te komen of dit de geschikte stof is voor jouw meubels. Daarom raden wij ook altijd aan om naar één van onze woonwinkels te gaan. Zo weet je precies wat je aanschaft, zonder dat je achteraf spijt hebt. Wij bieden een groot assortiment aan materialen aan. Zo kun je op een bank bijvoorbeeld velvet-stoffen laten uitvoeren, corduroy (ribstof), lederlook, stof en suède


Stof

Stof is over het algemeen zonder veel onderling kleurverschil. Een stof wordt meestal in één kleur uitgevoerd en als je erover wrijft verandert de kleur niet. Je hebt natuurlijk verschillende gradaties in zachtheid. Sommige stoffen zijn wat ruwer dan andere. Wij proberen het in dit overzicht uit te leggen, maar of iets zacht of ruw is verschilt ook per persoon. De één vindt een stof namelijk al snel heel ruw, terwijl het voor een ander niet ruw genoeg kan. Ook hier raden wij aan de stoffen aan te voelen in de woonwinkel, zodat je zeker weet dat wat jij aanschaft, bij jouw wensen en smaak past.

 

W01: Inari 

De linnenachtige stof inari is een strak geweven stof en 100% gemaakt van polyester. Deze stof is wat ruwer dan de stoffen Lira en Soro, maar geeft wel een warme uitstraling. Inari is niet behandeld en is dus niet vlek- en vuilafstotend.  

W01-Inari-linnenachtig

 

 

W03: Soro

Stof Soro is een strak geweven stof en gemaakt van polyester. Deze stof voelt zacht aan, maar de stof is grover dan Lira. Deze stof is niet behandeld en is dus niet vlek- en vuilafstotend.

W07-Soro

 

 

W04: Mono

Mono is een zachte, warm ogende stof. Dit materiaal is makkelijk in onderhoud, je kunt deze namelijk makkelijk met een kledingroller of kruimeldief schoon houden. De stof mono is heel weerbaar tegen pilling en erg slijtvast.

mono

 W05: Loca

Loca is een stof die het beste te omschrijven is als een stof met zichtbare en voelbare structuur. Het doet een beetje suède-achtig aan. Deze stof beschermt tegen water, ijs, drank en saus. 

loca-stofstrook
 

 

 

W06: Preston

De stof Preston doet aan als een suede-achtige stof met een mix van stof en lederlook. De Preston is een prachtige kwaliteit materiaal. Deze kwaliteit is zeer goed te gebruiken voor het bekleden van meubels. Daarnaast is deze stof in vergelijking met ander materiaal in deze kwaliteit erg voordelig in prijs. Én is het ook nog eens een diervriendelijke stof. Deze stof dient behandeld te worden met textielspray.

preston

 

 

 

W07: Tempo

Tempo is een (heel) zachte stof, die een glimmend karakter heeft. Op een bank ziet deze stof er glanzend uit. Deze stof doet luxueus aan.

tempo

 

 

 


Velvet

Velvet-stoffen zijn chiq, glad en zacht. Ze hebben een luxe uitstraling en dat is natuurlijk iets wat je graag wil bij je meubels. Velvet staat ook wel bekend als velours of fluweel. Fluweel is de Nederlandse benaming voor het Engelse woord Velvet. We maken onderscheid in de verschillende soorten stoffen die we hebben. Zo hebben we matte en glanzende velvet. Velvet is een stofsoort waarbij kleine, katoenen lusjes worden geweven. Waardoor aan de bovenkant een zachte, glanzende stof ontstaat van korte opstaande pluizige polen. 

 


W08: Bluvel

Bluvel is een velvet stof. Niet glimmend, ook niet matte. Het is een zachte en fijne glanzende stof. Wanneer je het met je hand omhoog strijkt,  dan wordt deze stof donkerder van kleur en naar naar beneden krijg je een lichtere kleur. Deze stof is niet behandeld en is dus niet vlek- en vuilafstotend.

stofstrook-amor-velvet3

 

 

 

W04: Monolith

Monolith is een heel zachte velvet stof. Deze stof heeft geen structuur die je voelt, maar je ziet deze structuur wel. Monolith is waterafstotend, waardoor dit een stof is die duurzaam is en makkelijk in onderhoud.

monolith

 

 

 


Lederlook

Lederlook, de naam zegt het al. Het lijkt op echt leder, maar het is het niet. Lederlook, ook wel kunstleer genoemd, is een prima alternatief voor echt leer. Het is een kunststof die aangebracht is op een onderlaag van textiel. In deze kunststof zitten weekmakers die de lederlook soepel houden. Onder invloed van zonlicht en reinigingsmiddelen, kunnen de weekmakers hard worden, waardoor het leatherlook kan gaan bladderen of gaan scheuren. Goed onderhoud is daarom belangrijk.

 


W10: Madryt (lederlook)

Lederlook (ook wel bekend als kunstleder, imitatieleer, SKAI of PU) bestaat uit een kunststof zoals katoen en polyester die aangebracht is op een drager van textiel. Vervolgens wordt op het kunststof een structuur gedrukt die lijkt op de structuur van een bepaald soort leer. Deze stof is niet behandeld en is dus niet vlek- en vuilafstotend.

W09-Madryt-lederlook-1