7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Ruilen en retourneren

 

WOONENZO is aangesloten bij het CBW, de centrale branchevereniging voor woonwinkels. Zo hanteren we ook de voorwaarden op retourneren en ruilen, die het CBW in samenwerking met de consumentenbond heeft samengesteld. Voor aankopen op afstand is de "Wet Bescherming Consument bij Koop op Afstand" van kracht. Bij WOONENZO kun je jouw aankopen ruilen of terugbrengen binnen 100 dagen. Deze termijn gaat in ná ontvangst van je bestelling. Producten als kussens of dekbedden, waarvan de verzegeling na levering is verbroken, kunnen helaas niet geruild of teruggenomen worden. Dit vanwege gezondheidsbescherming of hygiëne. Ruilen van het artikel tegen een ander artikel dan wel tegen een tegoedbon is zonder overlegging van de originele kassa-/orderbon niet mogelijk.


Klik hier voor de algemene voorwaarden CBW voor retourneren en ruilen bij WOONENZO


In geval van schade of ontbrekende onderdelen dient er een e-mail gestuurd te worden, met daarin de ordergegevens, foto's en onderdeelnummers. Doe dit binnen 14 kalenderdagen. Heb je schade ontdekt of mis je een onderdeel, dan willen we dat natuurlijk zo snel mogelijk voor jou oplossen. Indien wij het onderdeel op voorraad hebben, wordt dit zo spoedig mogelijk bij jou geleverd. Het kan ook voorkomen dat het onderdeel besteld moet worden, dan moet je rekening houden met de levertijd van het onderdeel.


Wil je dan alsnog retourneren? Dat kan. Houd er wel rekening mee dat je het product in originele en onbeschadigde staat terugstuurt. In het geval van meubels die je in elkaar moet schroeven, is dit helaas niet mogelijk. Kledingkasten, vitrinekasten en dressoirs zijn bijvoorbeeld niet geheel schadeloos te retourneren. De kleur, nerven, handgrepen of spiegels bekijken doe je daarom door een onderdeel uit het pakket te halen en te bekijken. Houd er na montage rekening mee dat het percentage van het verlies wanneer wij dit product op de tweedehandsmarkt moeten brengen, wordt ingehouden. Het risico voor terugzending is ook voor de koper. Je kunt jouw meubels ook retourneren met onze retourservice. Dit kost eenmalig €60,-.


1.1 Retourneren van producten in de woonwinkels

Het retourneren van producten is gratis indien je jouw meubel zelf komt retourneren in ons distributiecentrum in Tilburg. Voor artikelen die in de webshop zijn gekocht, geldt dat ze voor volledige terugbetaling, onbeschadigd, in de originele staat en (indien redelijkerwijs mogelijk) in de originele verpakking zijn voor retourzending.


Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzendkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling, op het rekeningnummer dat bij ons bekend is. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd. Indien er onnodige schade aan het product is ontstaan kunnen wij eventuele waardevermindering van het product door bijvoorbeeld (transport)schade of een ongefrankeerde zending, bij jou in rekening brengen.


Het retourneren van de producten kan bij ons distributiecentrum in Tilburg (Beelaerts van Bloklandstraat 8, 5042 PM).


1.2 Retourneren van producten door onze retourservice

Het is ook mogelijk om een pakket of meubel op te laten halen door onze retourservice, hiervoor worden kosten in rekening gebracht van €60,-. Voor artikelen die in de webshop zijn gekocht, geldt dat ze voor volledige terugbetaling, onbeschadigd, in de originele staat en (indien redelijkerwijs mogelijk) in de originele verpakking zijn voor retourzending. Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzendkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling, op het rekeningnummer dat bij ons bekend is.


De terugbetaling vindt plaats wanneer we de producten hebben ontvangen in ons magazijn. Wij verzoeken je om de/het desbetreffende product(en) voor te bereiden op de dag van het ophalen. Dit houdt in dat het product gedemonteerd moet zijn, in de verpakking terug moet zitten en moet worden klaargezet bij de deur. Indien hier niet aan wordt voldaan en wij zelf nog maatregelen moeten nemen om het product mee te kunnen nemen, zullen wij hier 60 euro voor in rekening brengen.


Het risico voor terugzending naar ons magazijn is voor de verzender, oftewel de koper. U bent verantwoordelijk voor de staat van het product totdat het in ons magazijn aan komt. Mocht een meubel eerder gemonteerd zijn en later gedemonteerd en is er schade aan onderdelen, dan wordt het percentage verlies dat WOONENZO lijdt ingehouden van het terug te storten bedrag. Indien het product helemaal niet meer te monteren of verkopen is, wordt het volledige bedrag ingehouden. Wij adviseren producten daarom van te voren te controleren en bekijken en na montage niet te retourneren, omdat de kans dat een meubel schadeloos binnenkomt erg klein is.


1.3 Voorwaarden van retourneren

  1. 1. Het geretourneerde artikel zit in originele, onbeschadigde verpakking, zo ver redelijkerwijs mogelijk
  2. 2. Het geretourneerde artikel is in originele, onbeschadigde staat
  3. 3. De consument wil binnen de termijn van 100 dagen nieuwe aankopen die via de webshop zijn gedaan, ruilen of retourneren
  4. 4. Het geretourneerde artikel is niet zoals hieronder beschreven uitgesloten van retourneren

1.4 Uitgesloten van retourneren

  1. 1. Artikelen die vanwege hygiënisch oogpunt niet terug genomen kunnen worden, zoals hoofdkussens en dekbedden
  2. 2. Aankopen in de winkel

1.5 Herroepen en retourneren

Je hebt het recht om binnen een termijn van 100 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 100 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om jouw mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.


Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, exclusief eventuele retourkosten. In ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van de bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug middels een bankoverschrijving. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je besluit de overeenkomst te herroepen en aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg zijn van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.


2. Ruilen

Een consument mag een artikel ruilen indien de consument dit binnen een termijn van 100 dagen (na aankoop van het artikel op de webshop) doet. En enkel wanneer deze nog in originele verpakking en in ieder geval gedemonteerd is. De consument kan een artikel ruilen tegen een artikel of meerdere artikelen van dezelfde waarde. Wanneer deze waarde wordt overschreden, zal de consument een meerprijs moeten betalen. Bij het ruilen van producten hanteren wij retourkosten van 60 euro.


3. Annuleren

Als je annuleert nadat je in kennis bent gesteld van de definitieve datum van aflevering, dan betaal je 60 euro annuleringskosten tot twee dagen voor deze bezorgdatum. Wanneer er eenmaal is geleverd, kun je niet meer annuleren. De hele overeenkomst is dan al uitgevoerd.