0
Menu ×
  • Vaste lage bezorgkosten van 29,95
  • Eigen bezorg- en montagedienst
  • Fysieke winkels

Ruilen en retourneren

WOONENZO is aangesloten bij het CBW, de centrale branchevereniging voor woonwinkels. Zo hanteren we ook de voorwaarden op retourneren en ruilen, die het CBW in samenwerking met de consumentenbond heeft samengesteld. Voor aankopen op afstand is de "Wet Bescherming Consument bij Koop op Afstand" van kracht. Bij WOONENZO kun je jouw aankopen ruilen of terugbrengen binnen 14 dagen. Afgeprijsde artikelen, matrassen, kussens of dekbedden en artikelen die speciaal voor de klant gemaakt of besteld worden, kunnen helaas niet geruild of teruggenomen worden. Ruilen van het artikel tegen een ander artikel dan wel tegen een tegoedbon is zonder overlegging van de originele kassa-/orderbon niet mogelijk. 

 

Klik hier voor de algemene voorwaarden CBW voor retourneren en ruilen bij WOONENZO 

 


Voorwaarden

1. Het geretourneerde artikel zit in originele, onbeschadigde verpakking
2. Het geretourneerde artikel is niet gemonteerd
3. De consument is in bezit van een originele factuur
4. De consument wil binnen de termijn van 14 dagen nieuwe aankopen die via de webshop zijn gedaan, ruilen of retourneren
5. Het geretourneerde artikel is niet zoals hieronder beschreven uitgesloten van herroepingsrecht
Uitgesloten van herroepingsrecht

1. Artikelen die verzegeld zijn (matrassen, hoofdkussens, etc.)
2. Artikelen die speciaal op maat of kleur zijn besteld
3. Artikelen die in gebruik zijn genomen 
4. Artikelen die gemonteerd zijn 
5. Aankopen in de winkel
Wanneer WOONENZO binnen de voornoemde 14 dagen geen verzoek van terugname ontvangt, zal de koop als bindend beschouwd worden. 
 

Retourneren

1.Het is voor de internetafnemer mogelijk om binnen de zichttermijn (14 dagen) de artikelen te retourneren.

2. De eventuele verzend- en transportkosten zijn voor rekening van de consument.

3. Het retourneren van artikelen is uitsluitend toegestaan wanneer deze in originele verpakking en voorzien van eventueel beschermingsmateriaal worden geretourneerd.

4. Het is uitsluitend mogelijk om goederen te retourneren indien daar vooraf melding van is gemaakt.

5. Het bedrag wordt binnen 14 werkdagen na het terug-ontvangen van het geretourneerde product, teruggestort op het rekeningnummer dat bij WOONENZO bekend is. 

6. Bezorgkosten worden niet terugbetaald.

7. Indien je ervoor kiest om jouw bestelling van WOONENZO retour te doen en je voldoet aan onze retoureisen, verzoeken wij om de/het desbetreffende product(en) voor te bereiden op de dag van het ophalen. Dit houdt in dat het product gedemonteerd moet zijn, in de verpakking terug moet zitten en moet worden klaargezet bij de deur. Indien hier niet aan wordt voldaan en wij zelf nog maatregelen moeten nemen om het product mee te kunnen nemen, zullen wij hier €60,- voor in rekening brengen.

 

Ruilen

1. Een consument mag een artikel ruilen indien de consument dit binnen een termijn van 14 dagen (na aankoop van het artikel op de webshop) doet.

2. Enkel wanneer deze nog in originele verpakking en niet gemonteerd is.

3. De consument kan een artikel ruilen tegen een artikel of meerdere artikelen van dezelfde waarde. Wanneer deze waarde wordt overschreden, zal de consument een meerprijs moeten betalen.
 

Annuleren

1. De klant kan de aankoop kosteloos wijzigen of annuleren wanneer het product nog niet geleverd is.

2. Met uitzondering van artikelen die op aanvraag naar kleur en afmetingen besteld worden. 

3. Bij annulering van de overeenkomst die op aanvraag naar kleur en afmeting besteld is door de consument, is deze een schadevergoeding verschuldigd van 30% van hetgeen de consument bij de uitvoering van de overeenkomst had moeten betalen. 

4. De in het vorige lid genoemde percentages zijn vaststaand.