7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Een zwevend of een staand tv-meubel?


Een zwevend of een staand tv-meubel?

 

Naast je keuken en eethoek, is de woonkamer de belangrijkste ruimte in huis. Hier spendeer je veel tijd met bankhangen en lekker tv kijken. Of dat nu het nieuws is, een spannende serie of een goede film: je tv-hoek is cruciaal. Wanneer het aankomt op het kiezen van het perfecte tv-meubel voor je woonkamer, zijn er veel opties. Zo kun je kiezen tussen een zwevend (of hangend) tv-meubel en een staand tv-meubel. In deze blog leggen we je de voordelen van beide soorten uit.

 Waarom je kiest voor een hangend tv-meubel


Het is een van de grootste dilemma’s als het aankomt op meubels voor in je woonkamer: een zwevend of een staand tv-meubel. Ze hebben beide hun eigen voordelen en de beslissing hangt af van jouw persoonlijke voorkeur, de stijl van jouw interieur en de beschikbare ruimte.

Materialen zijn belangrijk


We beginnen met stijl. Zwevende tv-meubels hebben vaak een strak en modern ontwerp dat goed past bij moderne interieurs. Omdat je geen poten hebt, oogt een hangend tv-meubel minimalistischer en strakker. Daarnaast is het makkelijk om onder een zwevend tv-meubel schoon te maken. Je kunt er eenvoudig onderdoor vegen zonder obstakels zoals poten en kabels tegen te komen.


Een van de grootste voordelen van een hangend tv-meubel is dat je er ruimte mee bespaart. Omdat je het aan de muur monteert, houd je de vloer vrij. Wat ruimtelijker oogt en dus handig is voor kleinere ruimtes of appartementen waar elke centimeter telt. Ook flexibiliteit is belangrijk. Een zwevend tv-meubel kun je op elke hoogte aan de muur ophangen. Zo kun je de hoogte volledig aanpassen naar jouw voorkeur of de hoogte van jouw bank.


De keuze voor een staand tv-meubel


Waar je een hangend tv-meubel op verschillende hoogtes op een muur kunt plaatsen, zo kun je een staand tv-meubel veel makkelijker verplaatsen. Als je vaker met jouw woonkamermeubels schuift is een staand tv-meubel een goede optie voor jou. Daarnaast hoeft je deze ook alleen maar in elkaar te zetten en komt er geen boorwerk aan muren aan te pas.


De poten van een staand tv-meubel geven zekerheid en stabiliteit. Zeker wanneer je dure of zware apparaten hebt of als er kinderen of huisdieren in huis zijn die per ongeluk tegen het meubel kunnen stoten, is dit handig. Heb je een staand tv-meubel zonder poten: dan is er zeker geen kans dat deze wankelt of instabiel staat.


Staande tv-meubels zijn verkrijgbaar in veel stijlen: van modern tot industrieel en Japandi. En in verschillende materialen, zoals hout, metaal of glas. Hierdoor kun je een meubelstuk kiezen dat perfect past bij de rest van jouw interieur. Metalen poten kunnen jouw interieur een stoere en robuuste look geven, waarbij een tv-meubel op de grond juist zorgt voor een Japandi en minimalistische uitstraling.

Welke keus is het beste voor jou?


Of je nu kiest voor een zwevend of een staand tv-meubel: het is belangrijk om rekening te houden met jouw woonstijl, maar ook met hoeveel ruimte je hebt en of je kinderen of huisdieren rond hebt lopen. Kies je voor strak en modern, of stevig en makkelijk? In onze webshop vind je veel staande én hangende tv-meubels, in verschillende afmetingen en stijlen.


Nog meer wooninspiratie:


Slowliving

 

Slowliving

7 januari 2024

 

In een wereld waar veel mensen vaak haast hebben en constant ‘aan staan’, is nu een tegenbeweging ontstaan: Slowliving. Dit is niet alleen een levensstijl, maar ook een trend in interieurdesign, die we in 2024 steeds vaker terug gaan zien. In deze blog geven we je tips over hoe je Slowliving in jouw leven introduceert.

 

woonstijlen in 2023

 

2024: het jaar van kleur

5 december 2023

 

In 2024 komt kleur centraal te staan. We gaan steeds meer speelse inrichtingen vol grapjes en verschillende structuren en materialen zien. De trend ‘colorful playful’ zorgt voor vrolijkheid en optimisme in je interieur. In deze blog leggen we deze trend uit en geven we tips om dit bij jou thuis toe te passen.