7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Hoe je slaapkamer goed inrichten

 
Hoe je slaapkamer inrichtebn


 

Slaapverwekkende woonblog: hoe je jouw slaapkamer omtovert tot een oase van rust.


De slaapkamer is een belangrijke ruimte in huis. Het is de plek waar je tot rust komt en energie opdoet voor de volgende dag. Daarom is het belangrijk om de slaapkamer zo in te richten dat het een comfortabele omgeving is. Richt jouw slaapkamer goed in met deze tips en maak er een oase van rust en ontspanning van.


1. Kies de juiste kleuren. Kleuren maken namelijk een gigantisch verschil in de uitstraling van jouw slaapkamer. Kies voor rustige en ontspannende kleuren zoals beige, blauw en groen. Deze kleuren hebben een kalmerend effect op de geest en zorgen voor een ontspannen sfeer. Of kies juist voor heel ‘moody’ kleuren, zoals zwart en antraciet. Deze kleuren ontprikkelen en zorgen ervoor dat je kamer heerlijk donker is.


2. Investeer in een goed bed of een goede boxspring. Het bed is het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer. Investeer daarom in een goede boxspring met een comfortabel matras. Comfortabel slapen en daarmee een goede nachtrust, zorgt er namelijk voor dat je de dag erna veel energie hebt.


3. Een persoonlijke touch. Maak de slaapkamer persoonlijk door middel van foto’s, kunst of andere persoonlijke items. Hierdoor voel je je meer thuis in de slaapkamer en creëer je een persoonlijke sfeer.


4. Pas de slaapkamer aan de verschillende seizoenen aan. Niets beters dan in de winter heerlijk in een slaapkamer vertoeven vol met dekentjes, kussens en sfeervolle decoratie. Maar ook niets beter dan in de zomer in een lekker luchtige en lichte slaapkamer slapen. In de winter zoeken mensen liever de warmte en het knusse op, waar in de zomer meer behoefte is aan luchtigheid. Pas je slaapkamer hierop aan, zodat je voor de ultieme nachtrust kunt gaan!


5. Zorg voor genoeg opbergruimte Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor rust. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte, zoals een kledingkast en nachtkastjes. Hierdoor kun je spullen makkelijk opbergen en heb je meer ruimte om te ontspannen. Een boxspring met opbergruimte is daarvoor een ideale oplossing: je bewaart linnengoed, koffers of andere spullen op een plek die je normaal helemaal niet benut.


6. Creëer een ontspannende sfeer. Dit kan door middel van kaarsen of geurkaarsen, maar ook met mooie decoratie. Een warm ogende slaapkamer zorgt voor die oase van rust waar je zo naar op zoek bent.


7. Verlichting is een belangrijk onderdeel van de slaapkamer. Zorg voor natuurlijke lichtinval en investeer in goede lampen. Dimmers op je lampen zijn ideaal voor een slaapkamer: je kunt voor sfeerverlichting kiezen of juist veel verlichting. Zo pas je het licht aan naar jouw eigen wens en behoefte.


8. Maak gebruik van de ruimte. Maak gebruik van de ruimte die je hebt in de slaapkamer. Bijvoorbeeld door een hoekje te creëren waar je kunt lezen of door een zithoek te maken. Hierdoor creëer je meerdere plekken in de slaapkamer waar je kunt ontspannen.
complete slaapkamer Dalate

Blog matras en topper

Blog matras en topperNog meer wooninspiratie:


 

Blog matras en topper

 

Wat je moet weten over een matras en topper voor de boxspring

2 januari 2022

 

Wat voor matras heb je nodig bij je boxspring? Ga je voor een matras van pocketvering of bonellvering en wat is de beste kwaliteit? In deze blog leggen we het verschil duidelijk uit, zodat jij de juiste keuze kunt maken. Lees hier verder.

 

 

hoe groot moet je dekbed zijn

 

Hoe groot moet je dekbed zijn

28 mei 2022

 

Het kiezen van de juiste maat voor jouw slaapmeubel kan nog lastig zijn. Hoe breed en hoe lang moet jouw dekbed zijn en waar moet je allemaal op letten? Lees hier verder.