0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Gratis verzending!

Tips voor het inrichten studentenkamer

Klein maar fijn, dus probeer slim te zijn. Studenten wonen nu eenmaal in een studentenkamer en een studenten woning is geen gigantische villa. Ook de inrichting van een studentenkamer wil je vaak niet te duur doen. Er gaat nu eenmaal vaak bier of wijn over een nieuwe bank, dus dan wil je geen bank van duizenden euro's in je interieur hebben staan. WOONENZO geeft aankomend studenten de beste tips en tricks, waarbij de portemonnee niet meteen helemaal leeg is. Zo kun je een studentenkamer inrichten op een leuke en modieuze manier, maar er toch een mooie persoonlijke touch aan geven! Én er niet te veel geld aan kwijt zijn! 

 

Multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn perfect als studentenkamer meubels. Zo zou je een poef kunnen gebruiken als salontafel, of een poef met opbergruimte, om zo meer plek over te houden in je kamer. Ook zou je een uitschuifbare eettafel neer kunnen zetten. Dan heb je op doordeweekse dagen een vierpersoons tafel, maar wanneer je een etentje of feestje geeft, heb je genoeg ruimte voor meer mensen! Je zou je eettafel ook kunnen gebruiken als bureau. Zo bespaar je weer werkruimte. Een boekenkast zou ook kunnen dienen als opslagplek. Een studentenkamer inrichten is zo lastig nog niet!


Ook een slaapbank is ideaal. Zeker wanneer je geen logeerkamer hebt. Ieder huis, iedere studio en kamer heeft toch een bank nodig. Zo kunnen je gasten altijd zitten en kun jij relaxt naar je favoriete serie op Netflix kijken. Heb jij geen logeerkamer, of een kamer van 12 vierkante meter, dan kun je ontzettend veel ruimte besparen door een slaapbank aan te schaffen. Een slaapbank ligt nog steeds lekker en is makkelijk uit te klappen. Prima voor je gasten en zelfs voor jou zelf mocht je maar een kleine studentenkamer inrichten.

salontafel-en-uitschuifbare-eettafel

 


Kleine slaapkamer groot laten lijken
 

Een kleine kamer inrichten  kan soms een crime zijn. Je kamer staat al heel snel vol. En natuurlijk zoeken studenten meubels die niet te duur zijn. Daarom moet je slim en creatief zijn bij het inrichten van je slaapkamer. Het bed is het allerbelangrijkste in je slaapkamer. Je brengt er iedere nacht door. Daarom moet je niet inleveren wanneer je een bed koopt, dat zou zonde zijn. Een bed met een opbergbox is de perfecte oplossing voor een kleine kamer. Zo kun je niet alleen een kleine slaapkamer groot laten lijken, omdat je misschien niet eens een kast nodig hebt, maar heb je ook nog eens een opgeruimde slaapkamer. Je matras til je easy peasy omhoog en dan heb je álle plek voor bijvoorbeeld winterkleding, koffers of al je schoenen!
 

Na het bed is een kledingkast het belangrijkst. Kies een zo hoog mogelijke kast uit, zodat je al je spullen kwijt kunt. Bovenop een kast heb je namelijk loze ruimte. Die gebruik je toch niet. Kies ook voor een diepere kast, zodat je nog meer kunt opbergen. En gebruik bijzettafeltjes als nachtkastjes. Zo ben je goedkoop en ruimtebesparend uit. Een bijzettafeltje kun je namelijk makkelijk verplaatsen en opruimen. Dit is één van de makkelijkste manieren om door de inrichting studentenkamer groot laten lijken. Een kleine studentenkamer inrichten is zo moeilijk nog niet. Ga voor meer studentenkamer inspiratie of studentenkamer ideeën naar onze webshop!
 

blog-bed-en-bank