7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

De 6 grootste fouten bij inrichten van je huis

 
woonstijlen in 2023

 

Het inrichten van je huis, appartement of studio kan moeilijker zijn dan je denkt. Zeker wanneer je geen ervaring hebt met interieurontwerp. Er zijn een aantal stelregels waaraan je je kunt houden, maar er zijn ook dingen die je absoluut niet moet doen. In deze blog vind je de 6 grootste fouten die je kunt maken bij het inrichten van je huis.

 1. Te veel spullen


Een veelvoorkomende fout bij het inrichten van een woning is dat je de ruimte te veel opvult met spullen. Te veel meubels en accessoires maken een ruimte druk en rommelig. Kies in een kleine ruimte zoals een studio of kleine woonkamer voor 1 grote bank in plaats van 2 kleine bijvoorbeeld. Het is belangrijk om te onthouden dat minimalisme soms beter werkt en dat je niet alles hoeft te hebben dat je mooi vindt. Overweeg om spullen die niet belangrijk of essentieel zijn, gewoon weg te halen en de ruimte clean te houden.

2. Verkeerde maten meubels


Een andere veelvoorkomende fout is het kopen van meubels die niet in verhouding staan tot de grootte van de kamer. Als je bijvoorbeeld een heel grote woonkamer hebt, kan het plaatsen van een kleine bank de kamer kleiner en kil doen lijken. Kleine meubels kunnen een kleine ruimte ook kleiner en rommeliger doen lijken. Een wat groter exemplaar zorgt dan voor rust en een optisch grotere kamer. Het is belangrijk om de afmetingen van de kamer te meten en de juiste maat meubels te kiezen. Dus niet te groot en niet te klein.


3. Slechte kleurkeuze


Kleur is een van de belangrijkste elementen in een interieur, maar het kan ook een van de moeilijkste zijn om te kiezen. Kleur is namelijk de grootste factor wanneer het gaat over sfeer en stijl. Sommige mensen maken de fout om kleuren te kiezen die niet goed bij elkaar passen of die niet passen bij de woonstijl die ze willen creëren. Het is belangrijk om goed te overwegen welke kleuren je in een ruimte wilt gebruiken en om te zorgen dat ze goed bij elkaar passen.


4. Slechte verlichting


Verlichting is een belangrijk element bij het inrichten van een huis, maar wordt vaak over het hoofd gezien. De verkeerde lampen kunnen een ruimte saai en ongezellig maken door het design of het slechte licht. Kies in een grote, hoge ruimte bijvoorbeeld niet voor een klein, onopvallend lampje. Het is belangrijk om verschillende soorten verlichting te hebben, zoals sfeerverlichting, functionele verlichting en accentverlichting. Hierdoor kun je de verlichting aanpassen en sfeer creëren.


5. Verkeerd gebruik van textuur


Textuur kan een interieurontwerp naar een hoger niveau tillen, maar het is belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken. Textuur zorgt ook voor een bepaalde interieurstijl. Zo is velvet geschikt voor een modern interieur en metaal juist voor een industriële inrichting. Veel mensen maken de fout om te veel textuur bij elkaar te gebruiken of om de verkeerde textuur te gebruiken voor de gewenste woonstijl. Het is belangrijk om textuur te gebruiken om een gevoel van diepte toe te voegen of een eyecatcher te creëren, maar niet te veel dat het rommelig wordt.


6. Onvoldoende opbergruimte


Een van de grootste uitdagingen bij het inrichten van een huis is het vinden of creëren van voldoende opbergruimte. Veel mensen maken de fout om te besparen op opbergruimte, waardoor hun huis rommelig en ongeorganiseerd wordt. Een geordend huis oogt rustiger en groter. Zorg dat je genoeg opbergruimte hebt voor al je spullen en denk aan slimme opbergoplossingen, zoals kasten en planken, om je spullen georganiseerd te houden.


 Nog meer wooninspiratie:


 

woonstijlen in 2023

 

Woonstijlen in 2023

11 april 2023

 

Woonstijlen zijn voortdurend in beweging en veranderen net zo snel als we onze dekbedovertrekken vervangen. Elk jaar zijn er nieuwe trends en combinaties van stijlen die populair worden. In deze blog worden vier van deze trends besproken die de komende maanden van 2023 zullen blijven domineren.

 

Hoe je slaapkamer goed inrichten

 

Hoe je slaapkamer goed inrichten

23 maart 2023

 

De slaapkamer is een cruciale ruimte in huis, aangezien het de plek is waar je herstelt en oplaadt voor de volgende dag. Om deze reden is het essentieel om de slaapkamer comfortabel in te richten. Deze tips zullen je helpen om jouw slaapkamer goed in te richten en te veranderen in een oase van rust en ontspanning.