7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Zitdiepte en zithoogte van eetkamerstoelen: ontdek het ultieme comfort

 
zithoogte en zitdiepte van eetkamerstoelen


 

Zitdiepte in eetkamerstoelen: Waarom het belangrijk is


Eetkamerstoelen zijn niet alleen een belangrijk onderdeel van je interieur, maar ook van groot belang voor je comfort tijdens het eten. Een van de belangrijkste factoren hierbij zijn de zithoogte en de zitdiepte van de stoel. Maar wat is dit precies en waarom is het zo belangrijk?


Zitdiepte is de afstand tussen de voorzijde van de zitting en de achterzijde van de stoel, ofwel de afstand tussen de rand van de zitting en de rugleuning. Een goede zitdiepte zorgt ervoor dat je ondersteuning hebt voor je bovenbenen en dat je rug recht blijft. Wanneer de zitdiepte te kort is, zul je merken dat je heupen het einde van de zitting raken en dat je onderrug niet ondersteund wordt, wat oncomfortabel aanvoelt.


Zithoogte is de afstand tussen de grond en de onderkant van de zitting. Een goede zithoogte zorgt ervoor dat je comfortabel kunt zitten zonder je benen te veel te buigen. En dat je voeten daarnaast plat op de grond staan. Wanneer de zithoogte te hoog of te laag is, kun je vermoeidheid of pijn in je benen en voeten ervaren. Een juiste zitdiepte hangt af van verschillende factoren, waaronder je lichaamslengte en -bouw. Gemiddeld wordt aanbevolen dat de zitdiepte tussen de 41 en 46 cm ligt. Hierdoor zijn de onderbenen horizontaal en kun je comfortabel zitten zonder dat je rug verkrampt raakt. Het is belangrijk om de zitdiepte te controleren voordat je een eetkamerstoel koopt. Het is daarom verstandig om de stoel uit te proberen en even te ‘proefzitten’, voordat je hem koopt.


Ook bij zithoogte zijn lichaamslengte en -bouw belangrijk, maar ook de hoogte van de eettafel. Over het algemeen wordt aanbevolen dat de zithoogte tussen de 43 en 48 cm ligt, zodat je benen onder een hoek van 90 graden zitten wanneer je op de stoel zit. Hierdoor heb je ondersteuning voor je benen en voeten. Zithoogte en zitdiepte zijn dus belangrijke factoren voor comfort tijdens het eten, borrelen of spelletjesavond. Een juiste zitdiepte zorgt voor ondersteuning van je bovenbenen en rug. Een juiste zithoogte zorgt voor comfort en ondersteuning van je benen en voeten.
Nog meer wooninspiratie:


 

waarom kies je voor een beige interieur

 

Bold en beautiful: een bruin interieur

27 januari 2023

 

Ontdek hoe de kleur bruin warmte, gezelligheid en een moderne uitstraling aan je interieur kan geven in onze nieuwste blogpost. Leer alles over de verschillende tinten bruin, van trendy terracotta tot stoere cognac, en hoe je deze kleur kunt gebruiken in je interieur, ongeacht je interieurstijl!

 

blog over hoeveel mensen om een tafel passen

 

Hoeveel mensen passen om een tafel

10 januari 2022

 

De grootte van jouw eettafel is natuurlijk heel belangrijk in jouw interieur! Als je wil weten hoeveel cm eettafel geschikt is voor welk aantal personen, lees dan vooral verder!