7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Wat is een boxspring? Alles dat je moet weten!

 
Wat is een boxspring? Alles dat je moet weten!

 

COMFORTABEL EN LUXE


Een boxspring is letterlijk vertaald een ‘box met veren’. Een boxspring bestaat uit een hoofdbord, voetbord, onderstel, bedbodem met springveren, een topper en een matras. Er is vaak keuze tussen een bonellvering en pocketvering matras. Boxsprings waren eerst vooral items voor in een hotelkamer, maar komen steeds vaker voor in onze eigen slaapkamers. Het geeft een luxe look, maar is vooral ook heel comfortabel.

 

 

Een boxspring biedt heel veel comfort en ondersteuning. Over het algemeen meer dan een regulier bed. Dat komt omdat een boxspring uit meer onderdelen bestaat, die allemaal een andere functie hebben. Iedere laag zorgt voor meer ondersteuning. Een boxspring is dus een combinatie van al deze losse items. Bij WOONENZO komt de topper en ook het matras inclusief. Je hoeft dus niet meer op zoek naar deze onderdelen. De meeste van onze boxsprings zijn zelfs voorzien van een pocketvering matras, de wat kwalitatievere variant.

 

Een boxspring is vaak gestoffeerd. Zo kun je een velvet boxspring aanschaffen, of een bijzondere kleur. En ook lederlook is een optie. Vooral velvet geeft een onwijs luxe uitstraling aan jouw slaapkamer. Met onze stof preston, een combinatie tussen suède, lederlook en stof, creëer je een heel stoer uiterlijk. Je haalt als het ware het elegante van een hotelkamer in huis!

 

Bonellveren en pocketveren

Officieel is de boxspring, het onderstel (dus de bak met het metalen frame) inclusief de poten. Gemakshalve noemen we de hele combinatie ‘de boxspring’. Er zijn boxsprings met bonellveren en met pocketveren. Pocketveren zijn de betere kwaliteit, omdat al deze veren afzonderlijk van elkaar bewegen, omdat deze ook allemaal afzonderlijk zijn verpakt. Dit zorgt voor een betere ondersteuning van verschillende delen van het lichaam.

 

Een boxspring met bonellvering bestaat uit een lang spiraaldraad die in de lengte van de boxspring in verschillende lagen van links naar rechts verloopt. Bij WOONENZO is een bedbodem met pocketvering de standaard, omdat pocketveren een langere levensduur hebben en betere ondersteuning bieden dan bonellveren. Je krijgt dus kwaliteit voor een lage prijs!

 

Hoofdbord en voetbord

Niet iedere boxspring heeft een hoofdbord of een voetbord. Soms heeft een exemplaar alleen een hoofdbord en soms zijn beide onderdelen niet uitgevoerd op een boxspring. Een hoofdbord geeft je boxspring en daarmee jouw slaapkamer een heel andere uitstraling. Zeker wanneer hier een mooi of bijzonder patroon in zit. Een hoofdbord gemaakt van één van onze luxe stoffen zorgt voor die elegante look en valt ook absoluut enorm op in jouw slaapkamer.

 

De stof en de kleurkeuze van het hoofdbord, het onderstel en het voetbord bepalen grotendeels de uitstraling. Bij WOONENZO zijn al deze onderdelen in dezelfde stof en dezelfde kleur uitgevoerd. Met de vele verschillende mogelijkheden maak je de boxspring persoonlijk en kun je deze aanpassen aan de stijl van de slaapkamer. Houd je van modern, dan ga je voor lederlook, zwart of wit. Maar een romantische look creëer je juist met een velvet stof. Wil je een warme, huiselijke uitstraling, dan ga je voor stof. Zoals soro, inari of lira.

Wat is een boxspring? Alles dat je moet weten!

 

 

Wat is een boxspring? Alles dat je moet weten!

Boxspring met opbergruimte of opbergbox

Het ziet er niet alleen chic uit, een boxspring kan ook een heel praktisch item zijn voor in de slaapkamer. Wij hebben namelijk verschillende modellen die uitgevoerd zijn met een opbergbox of opbergruimte. Dit is een ruimte die normaal gesproken niet gebruikt wordt, maar op deze manier optimaal wordt benut. Deze klappen aan de zijkant open of kun je aan de voorkant (wanneer je vóór de boxspring staat) met een hendeltje open maken.

 

Sommige opbergruimtes bestaan uit één groot vak, maar bij sommige boxsprings is het zelfs opgedeeld  in verschillende vakken. In deze ruimte kun je bijvoorbeeld seizoensgebonden kleding of zelfs koffers bewaren. Zo bespaar je ruimte in jouw slaapkamer, omdat je jouw kledingkast geheel kunt gebruiken voor de kleding die je dan draagt.

 

Hoofdbord en voetbord

Een topper wordt ook wel een topmatras genoemd. Bij een boxspring ligt de topper bovenop je gewone matras. De topper is minder dik dan je matras, namelijk 5 tot 20 cm. Een topper werd comfortverhogend, omdat deze betere ondersteuning biedt en jouw ligcomfort bepaalt. Je kunt een koudschuim of een traagschuim exemplaar aanschaffen. Een traagschuim topmatras is bijvoorbeeld zeer geschikt wanneer jij rugklachten of schouderklachten hebt. En ook bij gewrichtsklachten is een traagschuim topmatras een goede keuze. Dankzij de goede drukverlaging en het aanpassingsvermogen naar het menselijk lichaam zorgt deze topper voor de beste ondersteuning.

 

 

 

 

 

 

 

Nog meer wooninspiratie:


 

Blog matras en topper

 

Wat je moet weten over een matras en topper voor de boxspring

2 januari 2022

 

Wat voor matras heb je nodig bij je boxspring? Ga je voor een matras van pocketvering of bonellvering en wat is de beste kwaliteit? In deze blog leggen we het verschil duidelijk uit, zodat jij de juiste keuze kunt maken. Lees hier verder.

 

 

blog japandi woonstijl

 

Japandi: de woontrend van 2022

10 februari 2022

 

De Japandi woonstijl zie je steeds vaker voorbij komen. Deze combinatie van Japans en Scandinavisch design zorgt voor veel rust. In deze blog geven we tips over hoe jij jouw interieur helemaal volgens de Japandi stijl kunt inrichten. Lees hier verder.