7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Wat je moet weten over een matras en topper voor de boxspring

 
wat-je-moet-weten-over-een-matras-en-topper-voor-de-boxspring

 

TIPS MATRAS & TOPPER


Wat voor matras je bij je boxspring nodig hebt, ligt natuurlijk helemaal aan jouw persoonlijke voorkeuren. Bij WOONENZO shop je jouw boxspring inclusief matras en topper. Sommige boxsprings komen incluisef pocketvering matras, andere inclusief bonellvering matras. In deze blog leggen wij jou het verschil duidelijk uit, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen. Wat voor matras koop je voor je boxspring en wat voor topper?

 

Wat een matras comfortabel maakt is de ondersteuning. Iedere veer in het matras biedt ondersteuning, dus hoe meer veren, hoe beter het lichaam ondersteund wordt. Voor optimaal comfort zijn de veren in comfortzones verdeeld. Dit zijn zones die bepaalde delen van je lichaam de juiste ondersteuning geven, zodat je ruggengraat haar natuurlijke kromming behoudt. Hierdoor slaap je in de best ondersteundende positie.

 

Een pocketvering matras en een bonellvering matras hebben beide een ander aantal veren en de veren ook op een andere positie in het matras. Dat zorgt voor een andere verdeling van het lichaamsgewicht. Wat voor jou het beste werkt ligt dus ook aan wat jij zelf het fijnst vindt: hard of juist zacht liggen.

 

Pocketvering matras boxspring

Je kunt voor je boxspring dus kiezen voor een pocketvering matras of een bonellvering matras. Over het algemeen biedt een pocketvering matras bij je boxspring een betere ondersteuning aan je lichaam. Daarnaast is het comfort iets hoger. Er zitten zeven comfortzones in het matras, zodat je lichaam op alle punten goed ondersteund wordt. Een pocketvering matras staat bekend om de vochtregulerende en ventilerende eigenschappen. Hitte en zweet worden makkelijk afgevoerd, wat ook goed is voor je slaapcomfort.

 

Bonellvering matras boxspring

Je kunt ook kiezen voor een bonellvering matras. Het grote voordeel van een bonellvering matras op jouw boxspring is dat deze goedkoper is dan een pocketvering variant. De veren in een bonellvering matras zijn met elkaar verbonden en hebben een soort zandlopervorm. Een bonellvering matras is over het algemeen stevig. Een bonellvering matras ventileert net als een pocketvering matras. Bij een bonellvering matras heeft het matras als het ware één comfortzone. Om het matras toch comfortabel te krijgen en je lichaam in de juiste positie te krijgen tijdens je slaap, wordt er in het matras een drukverdeler toegepast.

 

Wat is beter: bonellvering of pocketvering matras?

Hier is geen duidelijk antwoord op, dit verschilt namelijk per persoon. De een houdt nou eenmaal van een stevig matras en de ander van een wat zachter matras. Bij een pocketvering matras is echter het comfort van het matras iets kwalitatiever. Dit komt door de verbinding van de veren. Bij een bonellvering matras in een boxspring zitten deze aan elkaar verbonden, waar dit bij een pocketvering matras niet zo is. De ondersteuning bij een pocketvering matras is dus iets gelijkmatiger verdeeld.

wat-je-moet-weten-over-een-matras-en-topper-voor-de-boxspring

 

 

 

 

Traagschuim topper boxspring


Een traagschuim topper kenmerkt zich door optimale drukverlaging en een goede warmte-isolatie. Dit type topper is geschikt voor mensen die het snel koud hebben in bed, omdat traagschuim warmte goed vasthoudt. Het matras vormt zich volledig naar de contouren van je lichaam. Het is dan ook uitermate geschikt voor mensen met gevoelige spieren en/of gewrichten en mensen die het snel koud hebben. Liggend op traagschuim, ervaar je minimale druk op spieren en gewrichten.

 

Traagschuim vormt zich volledig naar de contouren van je lichaam. Dit zorgt voor een goede lichaamsondersteuning en uniek ligcomfort. Door de minimale druk op je lichaam, worden niet alleen je spieren en gewrichten maar ook je vaten en zenuwbanen ontlast. Het elastische traagschuim wordt zacht wanneer het warmer wordt, daardoor vormt het perfect naar je lichaam. Je hebt het gevoel dat je in een perfect passend bed ligt en droomt heerlijk weg.

 

 

Koudschuim topper boxspring


Een koudschuim topper voor een matras heeft een open structuur, waardoor dit matras extra goed ademt. Hierdoor ventileert dit type topper goed en wordt vocht uitstekend afgevoerd. Koudschuim typeert zich door blijvende veerkracht en geen kuilvorming. Dit is zeer geschikt voor mensen die het snel warm hebben in bed. Deze topper zorgt namelijk onder andere voor een goede ventilatie.

 

 

Wat is beter: een koudschuim of traagschuim topper?


Een koudschuim topper is over het algemeen goed ventilerend en relatief stevig. Een traagschuim topper is wat zachter en iets warmer. Door de gel is dit matras iets soepeler en ademend. Koudschuim vormt zich goed naar je lichaam en veert snel weer terug. Op die manier wordt draaien in bed comfortabeler. Koudschuim is een ‘koelere schuimsoort’. Heb je het snel warm in bed, dan kun je dus beter gaan voor koudschuim dan voor traagschuim. Ook voor mensen met een hoog lichaamsgewicht is koudschuim een prima keuze.Heb je liever dat een topper stevig is of juist wat soepeler? Let er dan bij het kopen op wat het belangrijkst is voor jou. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog meer wooninspiratie:


 

Blog matras en topper

 

Wat je moet weten over een matras en topper voor de boxspring

2 januari 2022

 

Wat voor matras heb je nodig bij je boxspring? Ga je voor een matras van pocketvering of bonellvering en wat is de beste kwaliteit? In deze blog leggen we het verschil duidelijk uit, zodat jij de juiste keuze kunt maken. Lees hier verder.

 

 

blog japandi woonstijl

 

Japandi: de woontrend van 2022

10 februari 2022

 

De Japandi woonstijl zie je steeds vaker voorbij komen. Deze combinatie van Japans en Scandinavisch design zorgt voor veel rust. In deze blog geven we tips over hoe jij jouw interieur helemaal volgens de Japandi stijl kunt inrichten. Lees hier verder.