7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Waarom je voor een beige woonkamer kiest

 
Waarom je voor een beige woonkamer kiest

 

ZACHT & CHIC


Een beige woonkamer wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. Na stoer en robuust metaal, neemt nu het zachte beige de woonwinkels en woonkamers over. Het is chic, subtiel en makkelijk te combineren. We kiezen massaal voor deze kleur in ons interieur en in deze blog lees je waarom!

 

 

 

Een beige interieur is een goed idee


Met een beige interieur kun je alle kanten op. Zandkleur en beige hebben een prominente plek in alle interieurbladen. Het oogt namelijk zowel chic als subtiel en past bij woonstijlen zoals modern, Japandi, landelijk en Scandinavisch. En je kunt helemaal los wat betreft accessoires.

 

Je kunt beige prachtig combineren met hout, zoals een donkere houten panelenwand of een licht houten salontafel voor een mooi contrast. Maar je kunt ook voor ton-sur-ton kiezen en een beige interieur helemaal doorvoeren. Ton sur ton is beige op beige. Dit betekent bijvoorbeeld een beige bank voor een beige muur. Dit zie je steeds vaker voorkomen. Je kunt beige daarnaast ook met donkere tinten en metaal combineren. Licht en donker staan geweldig samen. Zelfs groentinten staan prachtig bij deze kleur.

 

 

 

Van een donker naar beige interieur


Heb je op dit moment een donker of industrieel interieur, maar wil je juist een licht en beige interieur? Geen enkel probleem! In een paar stappen creëer jij deze rustige woonstijl in jouw woonkamer. Zorg er allereerst voor dat de eyecatchers en de grootste meubels in de ruimte uitgevoerd zijn in beige. Dat creëert een geheel andere eerste oogopslag. Is bijvoorbeeld jouw hoekbank beige, dan ben je al halverwege. Ook een tapijt of vloerkleed kan veel verschil maken.

 

Lichte accessoires, zoals beige kandelaren, vazen of schilderijen die zijn uitgevoerd in lichte kleur zorgen ook voor een heel andere blik in jouw ruimte. Zo oogt jouw woonkamer niet meer zo hard en stoer als met donkere accessoires. Als laatste kun je de muur een lichter kleurtje geven. Zo heb je in drie stappen van jouw donker, een beige interieur gemaakt.

Schilderij op plank

 

 

Beige als basiskleur


Beige is een goede en mooie basiskleur. Het geeft je interieur een warme uitstraling, waar wit wat harder en sterieler is. Andere kleuren ogen vaak wat donkerder en killer. Zelfs lichtgrijs heeft niet de lichte en zachte uitstraling van beige. Daarnaast is beige een kleur die met vrijwel alle andere kleuren valt te combineren. Alleen tinten zoals okergeel matchen niet.

 

Er zijn meerdere redenen om voor een beige interieur te kiezen. Beige oogt heel rustig in je woonkamer. Je kunt een woonkamer door de kleur beige heel makkelijk een hotel-chic-look geven, maar je kunt een ruimte ook makkelijk sereen houden. Lichte kleuren zorgen er daarnaast voor dat een kamer optisch groter lijkt, omdat er veel licht gevangen wordt.

 

 

Een beige woonkamer is niet besmettelijk


Heb je kinderen? Voor vies worden hoef je ook bij een beige woonkamer niet bang te zijn. Er bestaan steeds meer muurverven die met een doekje af te nemen zijn. En ook de kleur van een hoekbank maakt niet uit: bijna alle materialen zijn makkelijk te impregneren met textielspray en zijn zo bestand tegen kinderhandjes en vuil. Er zijn ook al behandelde materialen, waardoor je je al helemaal geen zorgen meer hoeft te maken!

 

 

 

 

 

 

 

Nog meer wooninspiratie:


 

Subtiel en schitterend: een grijs interieur

 

Subtiel en schitterend: een grijs interieur

4 september 2020

 

Grijs is niet meteen de meest opvallend kleur, maar wat betreft meubels is het zeker geen saaie kleur! Een grijs interieur is juist heel chic en kan de perfecte basis zijn voor een prachtige inrichting. Lees de woonblog voor meer informatie.

 

 

blog japandi woonstijl

 

Japandi: de woontrend van 2022

10 februari 2022

 

De Japandi woonstijl zie je steeds vaker voorbij komen. Deze combinatie van Japans en Scandinavisch design zorgt voor veel rust. In deze blog geven we tips over hoe jij jouw interieur helemaal volgens de Japandi stijl kunt inrichten. Lees hier verder.