0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Waar je op moet letten bij een kledingkast

Wanneer je gaat verhuizen of jouw slaapkamer opnieuw wil inrichten, ga je op zoek naar een kledingkast. Voor wat voor model je gaat, is volledig afhankelijk van jouw wensen en smaak. Zo kun je ervoor kiezen om een kledingkast te bestellen omdat je het design prachtig vindt, of juist omdat je het handig vindt dat er een spiegel op zit. Je kunt gaan voor een schuifdeurkast, of juist voor een kledingkast met draaideuren. WOONENZO geeft jou in deze blog tips en uitleg, waar je over na moet denken bij de aanschaf van een kledingkast.

 

Een kledingkast is natuurlijk een praktisch item dat je goed kunt gebruiken in je slaapkamer of kledingkamer – wanneer je deze luxe hebt. Je bergt er kleding in op, maar soms ook andere zaken zoals dekbedden, kussens en ondergoed. Naast dat je opbergruimte moet hebben, wil je natuurlijk dat jouw garderobekast ook een mooi design heeft en het liefst een praktische indeling.

 

Kledingkast indeling

Let er bij de aanschaf van een kledingkast op of deze met een standaard indeling komt of niet. Een standaard indeling bestaat bij de meeste kledingkasten namelijk uit een of twee roedes en legplanken. De legplanken zijn meestal los te plaatsen en daar van kun je dus ook zelf bepalen waar in de kledingkast je deze ophangt. Komt een kledingkast zonder indeling dan komen er extra kosten bij. De kledingkasten bij WOONENZO bestaan allemaal uit een standaard indeling. In iedere tekst staat beschreven waar deze indeling uit bestaat.

 

Het handige van roedes én legplanken is dat je kleding en jassen op kunt hangen, maar ook kleding opgevouwen kunt bewaren. Je kunt ervoor kiezen extra legplanken aan te schaffen bij jouw kledingkast, bovenop de standaard indeling. Zo creëer je nog meer ruimte om kleding opgevouwen in de kast te bewaren. Hoe ver je deze legplanken van elkaar ophangt is aan jou. De meeste garderobekasten hebben namelijk voorgeboorde gaten, waardoor je zelf kunt bepalen waar jouw legplanken komen. Hoe meer legplanken, hoe meer ruimte uiteraard.

 

W07-Soro

 

Zijn/haar indeling

Omdat al onze kledingkasten met een indeling komen, heb je veel keuze. Je kunt dus zelf bepalen welke indeling het beste bij jou past. Ben je met z’n tweëen? Dan is een kledingkast met een zijn/haar indeling handig. Dit betekent dat beide kanten identiek zijn ingedeeld en je op deze manier heel makkelijk bepaalt wie waar zijn kleding ophangt. Zo zul je nooit discussie hebben met je partner over de ruimte en zul je allebei evenveel plek hebben.

 

Daarnaast ziet het er heel geordend uit. In onze collectie vind je ook kledingkasten waarbij de indeling niet identiek is, een kledingkast met een symmetrisch design ziet er over het algemeen rustiger uit. Deze zijn over het algemeen ook groter, omdat je ruimte hebt voor een roede en legplanken. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om twee kleinere kasten met een indeling aan te schaffen en deze beide te plaatsen en onder te verdelen.

 

Schuifdeurkast

Je hebt bij een kledingkast keuze uit een schuifdeurkast of een draaideurkast. Een schuifdeurkast geleidt in een rails en schuift zoals de naam al zegt open. Dit zorgt ervoor dat je veel meer ruimte in je slaapkamer over houdt. Ze schuiven namelijk opzij, waardoor je een bed of boxspring pal naast je kledingkast kunt plaatsen. We hebben ook kledingkasten met schuifdeuren die deels naar voren openen, zoals de kledingkast Lofty. Een kledingkast met schuifdeur is een ideale oplossing wanneer je niet zo’n ruime slaapkamer hebt of wanneer je bijvoorbeeld in een studentenkamer woont.

 

Een ander voordeel van een schuifdeurkast is dat deze deuren niet dicht kunnen klappen. Ze schuiven namelijk dicht. Dit betekent dus dat jij je in de ochtend geen zorgen hoeft te maken dat je lawaai maakt en wellicht je partner wakker maakt. Dit zal bij een schuifdeurkast niet gebeuren.

 

W07-Soro

 

Spiegels op een kledingkast

Zoek je een item waarmee je zoveel mogelijk ruimte bespaart, dan is een schuifdeurkast met spiegels de musthave voor jou. Een kledingkast met spiegel zorgt er namelijk allereerst voor dat jij geen spiegel meer in jouw slaapkamer hoeft te plaatsen om bijvoorbeeld jouw outfit te kunnen zien. En een schuifdeurkast zorgt er voor, zoals eerder al beschreven, dat je veel ruimte bespaart. In onze collectie vind je een groot aantal schuifdeurkasten met spiegels.

 

Een spiegel kan in het midden van de deuren zitten, maar ook op verschillende deuren, waardoor je ze als het ware los kunt trekken. We hebben ook kledingkasten met de spiegel op één paneel, in de hoogte. Waar je voor gaat heeft wederom te maken met eigen smaak en wens. Er is geen goed of fout, of handig en onhandig. Ben je iemand die graag de gehele outfit ziet in een spiegel, dan ga je uiteraard voor een kledingkast met een spiegel in de hoogte.

 

W07-Soro

 

Verschillende stijlen

Net zoals woonkamers en slaapkamers uitgevoerd kunnen zijn in een bepaalde woonstijl, hebben ook garderobekasten een design dat ondergebracht kan worden onder één stijl. Zo heb je industriële kledingkasten, die vaak in houtlook of een donker design zijn uitgevoerd. Maar ook moderne kledingkasten, waar veel hoogglans wit is gebruikt of marmer. Verder zijn er Scandinavische items, waar gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld lichte houtlook. Een kledingkast in wit is voor die stijl ook heel geschikt.

 

Ook wanneer je van een wat subtieler interieur houdt en niet wil dat jouw kledingkast opvalt in jouw slaapkamer, zijn er genoeg keuzes. Een witte kledingkast zonder spiegel en zonder bijzonder design past dan perfect bij jou. Houd je van een specifieke kleur, maar ben je niet thuis in de woonstijlen, dan is dat natuurlijk ook geen enkel probleem. Grijze, zwarte of witte kledingkasten genoeg! En niet iedere witte kledingkast is meteen modern natuurlijk.

 

W07-Soro

 

Softclose systeem

Een softclose systeem heeft meerdere voordelen. Het is een systeem dat ervoor zorgt dat de deuren niet met een klap sluiten, maar dat deze juist beheerst dicht schuiven. Dit heeft niet alleen als voordeel dat je nooit zult schrikken van het dichtklappen van jouw draai-, of schuifdeuren. Maar ook voor de duurzaamheid van jouw kast is het goed. Softclose zorgt er namelijk voor dat de deuren minder snel slijten. En omdat de deuren niet meer dicht slaan, zullen er minder snel sporen van gebruik optreden.

 

In ons assortiment vind je meerdere kledingkasten met softclose. Wanneer dit systeem op de kast zit, zul je dat altijd in de productinformatie vinden. We hebben echter ook een aantal kledingkasten waar een softclosedemper op uitgevoerd kan worden. Zoals de kledingkast Clif, Jakobina en Jacky. Je kunt bij deze modellen dus zelf bepalen of je voor softclose gaat of niet.