0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

3 tips voor het inrichten van een studio

 

Klein maar fijn, dus probeer slim te zijn. Niet iedereen heeft een villa van 200 vierkante meter, ruimte voor drie grote hoekbanken en een bed van 2 meter bij 2 meter. Veel mensen wonen in een appartement of een studio. Wil je het maximale uit je interieur halen en je studio inrichten, maar ook ruimte overhouden? WOONENZO geeft je 3 tips en tricks om dit op een slimme manier te doen. Zo kun je een studio inrichten inrichten, maar er toch een mooie persoonlijke touch aan geven!

 

Kleine woonkamer groot laten lijken

Een studio woning groot laten lijken is niet eens heel moeilijk. Je hoeft eigenlijk alleen maar ruimte te creeëren wil je een kleine studio inrichten. Dat kun je makkelijk doen door transparante meubels te gebruiken. Hoe meer je ziet, hoe groter de ruimte lijkt. Doorzichtige meubels zijn dus ideaal hiervoor. Behalve dat het chique en classy staat, kun je ook heel veel opbergen of uitstallen in doorzichtige meubels. Denk bijvoorbeeld aan een glazen salontafel.

 

Transparante meubels

Een kleine woonkamer heeft licht nodig. Behalve transparante meubels, kun je door lichte kleuren in je interieur te gebruiken, de optische illusie van een gigantische kamer krijgen. De inrichting van je studio kun je dus een optisch bedrog meegeven. Lichte kleuren reflecteren licht, waardoor het lijkt alsof je veel natuurlijk licht in je kamer hebt. Zo oogt jouw kamer groter en dit is echt een onwijs makkelijke manier, want zo kun jij je kleine woonkamer groot laten lijken!

 

salontafel-en-uitschuifbare-eettafel

 

Iedere centimeter benutten

Je kunt het beste iedere centimer benutten, ook plekken waar je misschien niet meteen aan denkt. Je zou namelijk wandplanken en wandkasten kunnen bevestigen boven je bed. Daar kun je boeken, kaarsen of je afstandsbediening in bewaren. Of je kunt ze leuk decoreren, voor die mooie persoonlijke touch.


Ook compacte woningen schreeuwen om accessoires. Het is de finishing touch van jouw woonkamer of slaapkamer! Een kleine ruimte betekent niet meteen dat je zo min mogelijk spullen in je huis neer moet zetten. Nee, totaal niet zelfs. Subtiliteit en simplicity is belangrijk. Zorg dat alles mooi bij elkaar past, zodat het wel geordend blijft en de kamer rust uitstraalt. Een kleine studentenkamer inrichten, een studio inrichten of een klein huis inrichten is dus helemaal niet zo moeilijk. Je moet alleen wel creatief zijn!

blog-bed-en-bank

 

Verdeel de studio in ruimtes

Een heel handige én makkelijke manier om meer ruimte te creeëren in jouw studio, is om de ruimte in weer kleinere ruimtes te verdelen. Ondanks dat het maar één kamer is, heb je nu de optische illusie dat je studio uit meerdere kamers bestaat. En dat met  heel weinig moeite. Je kunt bijvoorbeeld een roomdivider aanschaffen, dat wil zeggen: een rek of een gordijn. Het fijne daar aan is ook dat je jouw gasten in 'jouw woonkamer' kunt ontvangen. En je jouw bed dus onopgemaakt kunt laten staan, zonder dat jouw gasten het zien. Met een dun gordijn is het voordeel dat je nog steeds licht in jouw kamer hebt. Maar je zou ook voor een open kast kunnen gaan, zo heb je nog steeds opbergruimte, maar kun je óók de afscherming tussen woon- en slaapkamer goed zien. Of ga voor een kamerscherm, voor de ultieme privacy. Wil je een studio inrichten van 25m2 of een nog kleinere studio inrichten van 20m2? Maak je geen zorgen! Met deze tips en tricks kun je iedere studio inrichten en nog ruimte overhouden, maar tóch die persoonlijke touch aanbrengen.