7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Loop geen blauwtje met een blauw interieur

 
blauw interieur

 

TIPS & TRICKS


De kleur blauw neemt onze interieurs steeds meer over. Waar het begon bij een blauwe wand, zijn er nu ook blauwe banken, stoelen, boxsprings en noem maar op. Er zijn in de kleur blauw veel verschillende tinten, die allemaal een andere uitstraling geven aan jouw interieur. Waar je voor gaat kies je natuurlijk helemaal zelf. Maar wij geven jou in deze blog wel wat tips mee!

 

 

 

Welke kleur past bij een blauw interieur?


Blauw is een kleur die makkelijk te combineren is in jouw interieur. Je kunt er echt alle kanten mee op. Omdat er zoveel verschillende tinten en gradaties zijn, is deze kleur geschikt voor moderne, hotel-chique, maar ook stoere en industriële woonstijlen. De kleur blauw die je kiest, bepaalt ook met welke andere kleuren deze te matchen is. En al deze kleuren en combinaties zorgen voor een andere uitstraling in jouw appartement of huis.

 

Zo combineert donkerblauw bijvoorbeeld prachtig met zwart, goud of geel. Je creëert op die manier een chique look en kunt de hotel-look in jouw slaapkamer of woonkamer doorvoeren. Lichtblauw is dan juist weer heel mooi met lichte tinten zoals lichtgrijs en wit. Met deze tinten zorg je voor rust in je interieur, maar kun je ook een luxe uitstraling geven aan de ruimte. Zeker in combinatie met marmer. Blauwgrijs is dan weer heel geschikt voor kleuren als antraciet, maar ook zwart. Omdat je op deze manier een industriële look geeft je aan je interieur.

 

 

Blauw met grijs combineren


Zoals je al hebt kunnen lezen: blauw en grijs kun je uitstekend met elkaar combineren in jouw interieur. Er is niet voor niets een kleur die ‘blauwgrijs’ heet. Het zijn allebei koele tinten, die perfect aansluiten op elkaar. De kleur blauwgrijs zorgt voor een stoere en industriële uitstraling, omdat deze kleur vrij koud oogt. Deze kleur combineer je dan ook met tinten die in deze woonstijl veel voorkomen.

 

Houd je van contrast en een bijzonder en opvallend interieur? Dan is blauwgrijs met alles te combineren. Zo staat wit en roze er prachtig bij, omdat deze kleuren heel erg afsteken. Zo vallen beide tinten heel erg op. Denk aan een roze bank bij een blauwgrijze muur. Of juist andersom: een blauwgrijze bank bij een roze muur. Je kunt blauwgrijs natuurlijk ook mooi met donkerblauw combineren. Deze kleuren lijken erg op elkaar, maar zijn toch net wat anders. Op deze manier zorg je voor eenheid in je woonkamer, eethoek, slaapkamer of hal.

 

 

blauw interieur

Groen en blauw combineren in jouw interieur


Groen en blauw zijn perfect te combineren als het gaat om jouw interieur. Zeker de tinten donkergroen en donkerblauw matchen geweldig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan donkerblauw met turquoise. Deze kleuren hemelen elkaar helemaal op! Groen en blauw zijn allebei koele tinten, maar donkerblauw en donkergroen ogen juist heel warm in een interieur. Daarom staan deze ook prachtig bij elkaar. Je kunt dit makkelijk met witte accessoires of zwarte decoratie stylen, maar ook met felle kleuren, om zo in het thema te blijven. Koele of warme tinten bij elkaar zorgen voor eenheid, waar het mixen van koel met warm zorgt voor een opvallende look.

 

 

De tint blauw bepaalt de woonstijl


Voor welke kleur blauw je gaat, bepaalt de look in jouw woning. Zo is lichtblauw heel vriendelijk en zacht, is grijsblauw wat stoerder en meer industrieel en geeft donkerblauw een hotel-chic look aan jouw woonkamer, eethoek of slaapkamer. Of je voor een lichte of juist donkere tint gaat maakt bij de kleur blauw dus zeker iets uit! Maar waar je ook voor gaat: een blauw interieur is altijd te combineren met verschillende tinten en materialen. Of je nu voor hout kiest, of juist staal of marmer. Je kunt de kleur blauw dus ook makkelijk achteraf implementeren in jouw interieur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog meer wooninspiratie:


 

Subtiel en schitterend: een grijs interieur

 

Subtiel en schitterend: een grijs interieur

4 september 2020

 

Grijs is niet meteen de meest opvallend kleur, maar wat betreft meubels is het zeker geen saaie kleur! Een grijs interieur is juist heel chic en kan de perfecte basis zijn voor een prachtige inrichting. Lees de woonblog voor meer informatie.

 

 

waarom kies je voor een beige interieur

 

Waarom je voor een beige woonkamer kiest

18 juli 2022

 

Een beige woonkamer wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. Na stoer en robuust metaal, neemt nu het zachte beige de woonwinkels en woonkamers over. We kiezen massaal voor deze kleur in ons interieur en in deze blog lees je waarom!