7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Kleurencombinaties in de winter

 
Kleurencombinaties in de winter

 

WINTERPROOF INTERIEUR


In de zomer probeer je natuurlijk zoveel mogelijk onder en in de zon te zijn. Maar in de winter wil je juist het liefst de hele tijd onder een dekentje op de bank liggen. Mét een beker warme chocomelk. Zeker wanneer je van buiten naar binnen komt, is het fijn wanneer jouw interieur warm en knus is. Maak daarom jouw inrichting winter-proof met goede kleurencombinaties. WOONENZO geeft jou de tips om dat zo makkelijk en goedkoop mogelijk te doen.

 

 

De makkelijkste manier om jouw huis winterproof te maken, is om kussentjes en plaids toe te voegen of te vervangen. Hoe meer kussens en plaids, hoe meer warmte en huiselijkheid. Hoesjes of kussens vervangen kost niet veel tijd, niet veel moeite en vooral niet veel geld. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen fluffy of velvet kussens aan te schaffen. Fluweel oogt luxueus en is natuurlijk ook een fijne, zachte stof. Daarmee haal je meteen gezelligheid en knusheid in huis.

 

Een tweede tip is om warme kleuren in huis aan te brengen. Warme kleuren in jouw interieur zijn prettig wanneer het donker en koel wordt buiten. Mensen kunnen last krijgen van winterdepressie, door het missen van zonlicht. Met vrolijke herfstkleuren haal je de zon in huis en geef je kleur aan je leven. Hierdoor blijf je langer opgewekt en energiek.

 

Houd er rekening mee dat herfst- en winterkleuren anders zijn dan zomerkleuren. En dat een kleurencombinatie hiervan niet altijd werkt. Zomerkleuren zijn meestal koelere kleuren, zoals blauw, paars en groen. En alle kleurencombinaties daarvan. Winterkleuren hebben een gele onderoon en zijn ‘warm’, dus oranje, rood, donkerrood, roze en geel. Met oranje of gele kussens kun je de illusie creëren dat jouw woonkamer warmer is, dan de daadwerkelijke temperatuur.

Kleurencombinaties in de winter

 

 

Pas hier wel mee op in de slaapkamer! Ook al is het romantisch en sfeervol, warme kleuren (en zeker rood) zijn activerend en energiek. Terwijl je in je slaapkamer juist wil relaxen en tot rust wil komen. Koele kleuren in de slaapkamer zorgen dan juist weer voor rust. Dus mocht je nog twijfelen: ga voor koel in de slaapkamer!

 

Kleurencombinaties zijn belangrijk. Kies hierin altijd een leidende kleur. Je kunt alle kleuren bij elkaar gebruiken, als er maar een duidelijke ondertoon is. Geel, oranje en rood gaan bijvoorbeeld prima samen. Blauw en paars uiteraard ook. Wil je alle kleuren samen gebruiken, doe dit dan subtiel en zorg voor één duidelijk leidende kleur. Laat het niet ‘too much’ zijn. Houd een verhouding van 80/20 aan. Waarin 80 procent de basiskleur is, en 20 % de andere kleuren zijn. Anders loop je het risico dat jouw woning een Villa Kakelbont wordt. Harmonie is hierin key.


Maar zwart en wit dan, hoor ik jullie bijna denken. Wit is een koele tint en zwart een warme tint. Maar eigenlijk zit je met deze ‘kleuren’ altijd goed. Wit en zwart zijn beide met alle soorten kleuren te combineren. Wanneer je een witte kleur op de muur hebt, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen wat meer gele accessoires aan te schaffen.


Veel mensen kiezen ervoor eerst hun meubels neer te zetten en daarna te decoreren. Slim! Zo kun je jouw kussens en plaids aanpassen aan de kleur van jouw bank. Een grijze of zwarte bank lijkt misschien grauw, maar met gele kussens wordt heel de woonkamer opgefleurt! En kun je ook jouw tv-meubel in dezelfde kleuren als de salontafel aanschaffen en ze daarna decoreren met accessoires in bijpassende kleuren. Soms is er maar weinig nodig voor een warme woning! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog meer wooninspiratie:


 

Blog matras en topper

 

Wat je moet weten over een matras en topper voor de boxspring

2 januari 2022

 

Wat voor matras heb je nodig bij je boxspring? Ga je voor een matras van pocketvering of bonellvering en wat is de beste kwaliteit? In deze blog leggen we het verschil duidelijk uit, zodat jij de juiste keuze kunt maken. Lees hier verder.

 

 

blog japandi woonstijl

 

Japandi: de woontrend van 2022

10 februari 2022

 

De Japandi woonstijl zie je steeds vaker voorbij komen. Deze combinatie van Japans en Scandinavisch design zorgt voor veel rust. In deze blog geven we tips over hoe jij jouw interieur helemaal volgens de Japandi stijl kunt inrichten. Lees hier verder.