7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Wat is de beste kledingkast indeling?

 
wat is de beste kledingkast indeling?

 

VOOR WELKE KLEDINGKAST INDELING KIES JIJ? PRAKTISCH OF MOOI?


Behalve dat een kledingkast bij jouw smaak en jouw interieur moet passen, wil je ook dat een model praktisch is. Een kledingkast met indeling zorgt voor extra opbergruimte. Bij WOONENZO zit de indeling standaard bij de aanschaf van de kledingkast. Hier betaal je dan dus ook geen meerprijs over. Een kledingkast met indeling bestaat meestal uit twee roedes en legplanken. Sommige modellen komen zelfs inclusief ladekast.

 

Bij de meeste WOONENZO kledingkasten krijg je 8 legplanken. Met dit aantal heb je veel extra manieren om je kledingstukken op te bergen. Daarnaast zijn de gaten in de kledingkasten vaak voorgeboord en zijn de legplanken dus ook te plaatsen waar jij wil. Zo bepaal jij wat de meest ideale indeling voor jou is: dus veel ruimte tussen de legpanken, of juist niet. Hoeveel legplanken je per kant plaatst en ook de hoogte bepaal je zelf. Zeker de legplanken helemaal bovenin een kledingkast creëeren veel meer plek, ideaal voor het opbergen van seizoensgebonden kleding. 

 

Het handige van roedes én legplanken is dat je kleding en jassen op kunt hangen, maar ook kleding opgevouwen kunt bewaren. Je kunt ervoor kiezen extra legplanken aan te schaffen bij jouw kledingkast, bovenop de standaard indeling. Zo creëer je nog meer ruimte om kleding opgevouwen in de kast te bewaren. Je hebt ook de optie een ladeblok aan te schaffen bij sommige kledingkasten. Perfect voor kleinere kledingstukken. Deze plaats je onder het gedeelte met de roedes. In onze collectie vind je ladeblokken van 51 cm en van 99 cm. Ook vind je in ons assortiment kledingkasten waar een ladeblok al ingebouwd zit.

 

Wat is de beste kast indeling

 

Dit is natuurlijk per persoon anders. Veel mensen houden van symmetrie, omdat dit rustig en netjes oogt. Dit kun je dan ook perfect doorvoeren in jouw kledingkast, zodat zowel de linkerkant als de rechterkant gelijk zijn. Deel jij jouw kledingkast met je partner of familielid? Dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om jouw legplanken en roedes anders te hangen. Heb je meer jassen, lange blousen of jurken dan is een kledingkast met roedes, met daardoor met veel ruimte onderin de kast ideaal. Heb je veel kledingstukken die je op kunt vouwen, dan is veel ruimte tussen de legplanken een goede oplossing voor jou.  

bohemian style schilderij

 

 

bohemian style schilderij

Hoe creëer je de perfecte indeling van jouw kledingkast


 

Hoe je de perfecte indeling van jouw kledingkast creëert ligt aan jouw behoeftes. Omdat al onze kledingkasten met een indeling komen waarin te switchen en verplaatsen valt, heb je veel keuze. Je kunt dus zelf bepalen welke indeling het beste bij jou past. Ben je met z’n tweëen? Dan is een kledingkast met een symmetrische zijn/haar indeling handig. Dit betekent dat beide kanten identiek zijn ingedeeld en je op deze manier heel makkelijk bepaalt wie waar zijn kleding ophangt. Zo zul je nooit discussie hebben met je partner over de ruimte en heb je allebei evenveel plek in de kledingkast. Een symmetrische indeling is behalve handig, ook mooi. Het oogt namelijk heel rustig en geordend.

 

Kasten met een symmetrische indeling zijn over het algemeen ook groter, omdat je ruimte hebt voor roedes en legplanken aan beide kanten. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om twee kleinere kasten met een indeling aan te schaffen en deze beide te plaatsen en onder te verdelen. Bij onze kleinere kledingkasten vind je vaak langere planken, waar je bij grotere kledingkasten zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant kortere legplanken hebt. Wat jij fijn vindt heeft te maken met jouw persoonlijke voorkeur. Hieronder zie je een voorbeeld van één van onze kledingkasten in twee afmetingen en de indeling daarvan.

 

 

 

Logische indeling kledingkast


Wat is een logische indeling voor een kledingkast? Ook dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Het is prettig om roedes en legplanken te hebben, zodat je zowel kleding kunt ophangen als neerleggen. Zeker bij hoge kledingkasten is een legplank bovenin ideaal. Hier bewaar je spullen die je niet altijd nodig hebt, omdat je er minder makkelijk aan komt. Maar die je wel opgeborgen of opgeruimd wil hebben. Waar je roedes hangt is het handig genoeg ruimte over te houden voor jouw kleding. Heb je alleen maar korte blousen bijvoorbeeld, dan is een ladeblok een perfecte oplossing voor jou. Zo benut je ook het onderste deel van de kledingkast. Je kunt natuurlijk ook altijd nog beslissen om wat mandjes en opbergbakken in de kledingkast te plaatsen.

 

Of je nu voor een schuifdeurkast gaat, of een kast die open draait: een kledingkast met een indeling is altijd handig. Schuifdeuren zorgen er namelijk voor dat je ruimte bespaart in de slaapkamer of kledingkamer, terwijl draaideuren ervoor zorgen dat je makkelijk bij al jouw kledingstukken kunt. Waar je voor gaat heeft dus volledig te maken met wat jij belangrijker vindt in jouw kledingkast. 

 

 

 

 

 

Nog meer wooninspiratie:


 

Blog matras en topper

 

Wat je moet weten over een matras en topper voor de boxspring

2 januari 2022

 

Wat voor matras heb je nodig bij je boxspring? Ga je voor een matras van pocketvering of bonellvering en wat is de beste kwaliteit? In deze blog leggen we het verschil duidelijk uit, zodat jij de juiste keuze kunt maken. Lees hier verder.

 

 

blog japandi woonstijl

 

Japandi: de woontrend van 2022

10 februari 2022

 

De Japandi woonstijl zie je steeds vaker voorbij komen. Deze combinatie van Japans en Scandinavisch design zorgt voor veel rust. In deze blog geven we tips over hoe jij jouw interieur helemaal volgens de Japandi stijl kunt inrichten. Lees hier verder.