7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Zo creëer je een landelijke inrichting

 
Landelijk interieur creëren

 

RUSTIG & SFEERVOLLE INRICHTING


Altijd al in een boerderijtje op het platteland willen wonen? Het buitenleven echt willen ervaren, met een moestuintje en kippen? Middenin een echt knusse, warme woonkamer of een nostalgische eetkamer? Maar woon je in het midden van de stad, of heb je geen tuin. Dan kun je zelf gelukkig heel makkelijk een landelijke inrichting creëeren met je meubels. Je hebt helemaal geen boerderij meer nodig om iedere dag het gevoel te krijgen dat je op het platteland woont! Wij leggen aan jullie uit hoe jij deze landelijke stijl zelf kunt creëren.

 

 

 

Landelijke inrichting


Een landelijk interieur wordt steeds populairder en dat heeft natuurlijk wel een reden. Landelijke interieurs zijn vaak niet meer zo duur en makkelijk te combineren met bestaande meubels die je wellicht al hebt. Natuurlijke materialen zijn ook steeds meer in. Je krijgt zo een rustige, maar sfeervolle inrichting. Meubels mogen wat ruwer of robuuster zijn. En ook het gebruik van draagbalken en veel hout komt steeds meer terug in onze interieurs.

 

De kleuren die meestal gebruikt worden bij een landelijke inrichting zijn witgrijs en gebroken wit. Gebruik je dit in combinatie met hout, dan zit je altijd wel al goed. In een landelijke inrichting zien we vrijwel nooit felle kleuren. Is dit het stijltje waar je voor wil gaan, vermijd dan dus vooral neon! Iedere stijl of inrichting heeft z’n kermerken, elementen en materialen. Ook kleuren en decoratie die gebruikt worden kunnen een stijl typeren. Een landelijke inrichting heeft een aantal typische kenmerken.

 

 

 

Landelijk interieur creëren

Landelijke meubels


Voor dit interieur zijn landelijke meubels natuurlijk wel essentieel. Landelijke meubels zijn meestal groot, ruw en robuust. Hout en steen zijn echt dé materialen. Dit komt terug in het huis, maar ook in de meubels. Zo heb je in een landelijk interieur in je eetkamer vaak een grote, robuuste eettafel staan, zoals een boomstamtafel. Met een eetkamerbank met houten poten of een houten bord. Decoratie voor op de tafel hoeft ook niet moeilijk, groot of duur te zijn. Denk maar eens aan een houten fruitschaal, of een plantenbak van hout.


Een landelijke woonkamer is eigenlijk altijd wel gezellig, warm en knus. Landelijke meubels zijn onder andere een grote bank, waar je echt heerlijk op kunt ploffen en niet meer vanaf wil komen.  Onafgeronde leuningen zijn wel typerend voor deze stijl. Vergeet hier vooral je accessoires niet: een gebreid plaid is perfect voor een landelijke woonkamer en uiteraard veel sierkussens. In een landelijk interieur hebben meubels vaak ronde vormen. In een landelijk interieur staat dan ook vaak een grote salontafel van hout, of juist in gebroken wit. En ook een houten bijzettafeltje wordt ook gezien in een landelijk interieur. En last but not least: ook kasten zijn groot en robuust en vooral niet subtiel.

 

Wil je een landelijke slaapkamer, dan kun je deze stijl heel makkelijk voor elkaar krijgen. Het middelpunt van iedere slaapkamer is natuurlijk het bed. Een echte eyecatcher. Is jouw bed al landelijk, dan kan het bijna niet meer misgaan. Bij een landelijk bed moet je denken aan een bed met een houten ombouw, of een boxspring met hout. Ook het decoreren hoeft niet moeilijk te zijn. Ga voor pastelkleurige kussens of een pastelkleurig dekbed, een houten lamp, of een robuuste spiegel bijvoorbeeld.

 

 

 

 

 

Landelijk modern


Veel mensen vergelijken de landelijke stijl met het platteland uit oma’s tijd. Maar niet alle landelijke interieurs zijn nostalgisch. Houd je wel van een landelijke inrichting, maar óók van modern, dan is dat zeker een optie. Met de juiste kleuren, meubels en accessoires kun jij een modern landelijk interieur creëren. In deze stijl zijn kleuren en verf een heel belangrijk onderdeel. Wanneer je voor de combinatie van wit met aardetinten gaat, krijg je een perfecte combinatie. Zo heb je een landelijk interieur, dat óók modern is. Een hedendaagse boerderij eigenlijk. Probeer hierin ook niet te overdrijven in de contrasten, dan zou het wel eens rommelig kunnen ogen.

 

Dus, woon je in de stad of op het platteland, in een appartement of een boerderij: een landelijk interieur kan áltijd. Je kunt dit zelf makkelijk creëeren. Het is niet duur, tijdloos, rustig, warm en vooral heel mooi. Kijk voor al onze landelijke meubels op onze webshop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog meer wooninspiratie:


 

Blog matras en topper

 

Wat je moet weten over een matras en topper voor de boxspring

2 januari 2022

 

Wat voor matras heb je nodig bij je boxspring? Ga je voor een matras van pocketvering of bonellvering en wat is de beste kwaliteit? In deze blog leggen we het verschil duidelijk uit, zodat jij de juiste keuze kunt maken. Lees hier verder.

 

 

blog japandi woonstijl

 

Japandi: de woontrend van 2022

10 februari 2022

 

De Japandi woonstijl zie je steeds vaker voorbij komen. Deze combinatie van Japans en Scandinavisch design zorgt voor veel rust. In deze blog geven we tips over hoe jij jouw interieur helemaal volgens de Japandi stijl kunt inrichten. Lees hier verder.