0
Wij zijn geopend met Hemelvaartsdag
Menu ×
  • Vaste lage bezorgkosten van 29,95
  • Eigen bezorg- en montagedienst
  • Fysieke winkels

Gebruiksvoorwaarden en onderhoud meubelen

Voorwaarden en onderhoud meubelen

 

WOON EN ZO hanteert bij alle meubelen de volgende gebruiksvoorwaarden

 

In ontvangst nemen

1. Voordat u de meubelen monteert dient u de meubelen te controleren op eventuele schade of missende onderdelen.
2. LET OP! Indien er sprake is van schade dient u hiervan een foto te maken voordat u het monteert en naar ons te mailen met een zo compleet mogelijke omschrijving van de schade zodat wij een goed en duidelijk beeld krijgen en uw probleem zo snel mogelijk op kunnen lossen.

 

Zelfmontage

1. Al onze meubelen worden geleverd in bouwpakketten, bij elk meubel krijgt u een complete omschrijving waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u de meubelen dient te monteren, ook alle hiervoor benodigde materialen worden meegeleverd.
2. Er kan geen aanspraak gemaakt worden op garantie bij het onjuist of onzorgvuldig monteren van uw meubel.
3. Geen tijd, zin of handigheid om uw meubelen zelf te monteren? U kunt dan gebruik maken van onze Full Service dienst, er komt dan een vakkundige monteur bij u aan huis de meubelen voor u te monteren.

 

Onderhoud spaanplaat / mdf meubelen

1. Mdf en spaanplaat zijn vochtgevoelige materialen, afgewerkt met houtfineer folie of hoogglans lak. Bij hoogglans kunnen lichte krasjes ontstaan door het gebruik.
2. Regelmatig afnemen met een droge doek of een vochtige doek met zachte zeep zonder agressieve reinigingsmiddelen.
3. Gebruik nooit een schuurspons bij het schoonmaken van hoogglans meubelen, hierdoor kunnen doffe plekken en / of krassen ontstaan.
4. Zorg dat er geen water op uw meubelen blijft staan, hierdoor zal de fineerlaag los komen en het materiaal kan gaan opzwellen.

 

Onderhoud glazen meubelen

1. Glazen meubelen zijn krasgevoelig en kunnen breken bij onjuist gebruik.
2. Schoonmaken met een vochtige doek of speciaal voor glas bestemde reinigingsmiddelen, gebruik nooit een schuurspons, dit kan krassen veroorzaken.
3. Om krassen op uw glas te voorkomen is het aan te raden om onderzetters te gebruiken onder uw glazen, borden e.d.

 

Gebruiksvoorwaarden en onderhoud zitmeubelen

 

WOONENZO hanteert bij alle zitmeubelen de volgende gebruiksvoorwaarden

 

Verschil in zitcomfort

1. Tijdens het in gebruik nemen van een nieuw zitmeubel begint een proces waarbij het lichaamsgewicht de zitting indrukt, hierdoor zal de vulling veranderen. Het is dan ook erg belangrijk dat u stelselmatig veranderd van zitplaats zodat de vulling gelijkmatig zachter wordt.
2. Het is tevens ook mogelijk dat er verschil in hardheid optreed op grond van technische constructies tussen een hoekdeel, chaise lounge e.d.

 

Plooivorming

1. Bij alle stof, lederlook of echt lederen bekleding is het normaal dat er gedurende het gebruik plooivorming ontstaat. De mate waarin de plooivorming ontstaat is afhankelijk van het materiaal en het onderliggende materiaal ( vulling ).
U kunt dit helaas bij geen enkel materiaal voorkomen.

 

Losse rug en zitkussens

1. Bij losse zit en / of rugkussens is het erg belangrijk dat u deze regelmatig opschud na gebruik, door het gebruik kunnen kussens verschuiven en de vulling gaan “zakken”.
2. Ook kan men bij losse kussens gelijkmatiger gebruik maken door de kussens regelmatig te verwisselen van plaats.

 

Arm en rugleuningen

1. Ga nooit op arm- en rugleuningen zitten of staan! Door de verschillende constructies kan men erdoorheen zakken of het zitmeubel ernstig beschadigen.
2. Verplaatsen van uw zitmeubelen doet u door het meubelstuk of te tillen, niet door aan de stof te trekken of aan de leuning te trekken, dit kan uw zitmeubelen schade aanbrengen.

 

Pilling van stoffen

Bij het in gebruik nemen van geweven stoffen kan het voorkomen dat kleine vezels losraken waardoor de bank zal gaan pillen, hierbij ontstaan kleine bolletjes / knoopjes. U kunt dit aanzienlijk verminderen door uw zitmeubel regelmatig te borstelen of te stofzuigen met een juiste hulpstuk. Wij raden uiteraard aan om de pillingen te verwijderen met een professionele pillingtondeuse.

 

Lichte verkleuringen “Shading”

Verkleuringen kunnen ontstaan door zonlicht, warmte en lig richting van de vezels
U kunt verkleuring voorkomen door uw zitmeubel niet in direct zonlicht te zetten en niet te dicht bij een verwarmingsbron / radiator.

 

Onderhoud stoffen / lederlook zitmeubelen

Afnemen met een lichtvochtige doek of eventueel droge doek. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen!

 

Onderhoud echt lederen zitmeubelen

Behandel uw lederen bankstel twee keer per jaar met een speciale onderhoudsset voor lederen zitmeubelen om uitdrogen en scheuren te voorkomen en de levensduur van uw zitmeubel te vergroten.