7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Duurzame en gerecyclede meubels zijn de toekomst

 
Duurzame en gerecyclede meubels zijn de toekomst

 

DUURZAME MATERIALEN & DESIGNS


Van het hout van de boot van Indonesische vissers een tafel maken, of meubels van mangohout in jouw interieur plaatsen: deze duurzame meubels zijn goed voor het milieu. Het interieur van de toekomst is gebaseerd op duurzame meubels, die gemaakt zijn van materialen die lang meegaan en in duurzaam design. Dat betekent dat je meubels koopt met een zo lang mogelijke houdbaarheid of dat je gereyclede meubels aanschaft.

 

Ook voor WOONENZO is duurzaamheid steeds belangrijker geworden. Wij werken inmiddels bijvoorbeeld samen met leveranciers die Indonesisch boothout aanbieden en daar een tafel van maken. Dit is een prachtig voorbeeld van gerecyclede meubels. In ons assortiment vind je ook verschillende mangohouten en gerecyclede meubels. Wanneer je ecologische voetafdruk voor jou van belang is, schaf je één van deze meubels aan voor in jouw woning.

 

In onze collectie vind je meerdere duurzame meubels. Van salontafels, tot eettafels en banken. Zo hebben we bijvoorbeeld zelfs een complete woonkamer die geheel gemaakt is van duurzame materialen en waar ook de verpakking duurzaam is. De complete woonkamer Raw bekijk je op onze webshop.

 

Hout is een heel duurzaam materiaal. Het is biologisch afbreekbaar, kan lang mee en kan natuurlijk ook gerecyled worden. Recyclen is super milieuvriendelijk. Een materiaal of meubelstuk een nieuw leven geven is namelijk goed voor de natuur. Onze tafels van Indonesisch boothout zijn daar een mooi voorbeeld van. Deze boten hebben een nieuw leven gekregen in de vorm van meubels. Hoe mooi is dat?

 

Duurzame en gerecyclede meubels zijn de toekomst

 

 

Metaal is in vergelijking met hout een stuk minder duurzaam, maar dat betekent niet dat je geen metaal meer aan mag schaffen als je van milieuvriendelijke materialen houdt. Metalen zijn namelijk wél duurzaam omdat ze lang mee gaan en gerecycled kunnen worden. Metaal is een sterk materiaal dat veel jaren mee gaat, waar hout ooit vergaat.Gemiddeld worden meubels om de zeven jaar vervangen, maar je kunt er natuurlijk voor kiezen zo lang mogelijk met meubels te doen. Hoe langer je met je meubels doet, hoe duurzamer dit is. De meeste meubels kunnen namelijk langer dan zeven jaar mee. Zeker meubels gemaakt van duurzaam materiaal hebben een lange ‘houdbaarheid’.

 

Bij een nieuwe woontrend gooien veel mensen meubels van hun ‘oude’ interieur weg, terwijl het nog wel in goede staat verkeert. Zo worden er 12 miljoen kasten, 21 miljoen stoelen, 7 miljoen tafels en 18 miljoen matrassen weggegooid. Een slimme manier om een woontrend in jouw interieur toe te voegen, is het gebruik van decoratie. Het weggooien van decoratie of het anders inrichten van je accessoires, kan namelijk al voor een compleet nieuwe look in jouw zithoek of eethoek zorgen.Zelfs wanneer je een duurzaam meubelstuk aanschaft en je schaft na twee jaar een nieuw exemplaar aan, ben je niet goed bezig voor het milieu. Dit is namelijk niet goed voor het milieu. Het is dus handig, wanneer je jouw ecologische voetprint belangrijk vindt, dat je meubels uitkiest waar je niet snel op uit bent gekeken.

 

 

 

 

Nog meer wooninspiratie:


 

Blog matras en topper

 

Wat je moet weten over een matras en topper voor de boxspring

2 januari 2022

 

Wat voor matras heb je nodig bij je boxspring? Ga je voor een matras van pocketvering of bonellvering en wat is de beste kwaliteit? In deze blog leggen we het verschil duidelijk uit, zodat jij de juiste keuze kunt maken. Lees hier verder.

 

 

blog japandi woonstijl

 

Japandi: de woontrend van 2022

10 februari 2022

 

De Japandi woonstijl zie je steeds vaker voorbij komen. Deze combinatie van Japans en Scandinavisch design zorgt voor veel rust. In deze blog geven we tips over hoe jij jouw interieur helemaal volgens de Japandi stijl kunt inrichten. Lees hier verder.