7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Deze 5 interieurblunders moet je echt niet meer maken

 
Deze 5 interieurblunders moetje echt niet meer maken

 

TIPS INRICHTEN WONING


Over smaak valt niet te twisten en dat geldt dus ook voor interieur. Je moet je bovenal thuis voelen in je woning. Maar er zijn wel een aantal ‘regels’ waar je je aan kunt houden betreft je inrichting. Op deze manier oogt jouw woonkamer niet te druk of juist te saai en kun je jouw persoonlijkheid terug laten komen. Ga je verhuizen, is jouw interieur aan een upgrade toe of heb je gewoon zin om alles te veranderen? Dit zijn de 5 interieur fouten die je echt niet meer moet maken.

 

Wij geven in deze blog vijf tips over het inrichten van jouw woning. Hier hoef je je natuurlijk niet aan te houden en deze tips gelden ook niet voor ieder interieur. Maar twijfel je over je keuzes of ga je meubels aanschaffen voor jouw nieuwe woning? Dan zijn deze vijf interieurblunders handig om in je achterhoofd te houden. Deze fouten wil je namelijk niet maken!

 

 

 

Interieurblunders


Het inrichten van jouw woning is heel persoonlijk. Het heeft alles te maken met smaak, maar ook met de beschikbare ruimte. Voor iedere woning is weer iets anders van toepassing. Voordat je jouw ruimte gaat inrichten, decoreren of voordat je meubels gaat kopen, is het handig ons overzicht te lezen.

 

 

1. Te kleine of te grote meubels


Één van de belangrijkste dingen in jouw interieur, zijn natuurlijk de meubels. Heb jij een grote woonkamer en zet je er een ieniemienie bankje neer, dan staat dat nogal zielig. Je krijgt dan ten eerste de ruimte niet vol, maar het zal ook altijd leeg en saai ogen in jouw zithoek. Hoeveel decoratie je ook gebruikt. Plaats je juist een te grote hoekbank of eettafel, dan doet je ruimte heel krap en claustrofibisch aan. Dit ziet er vaak rommelig uit. En dat wil je natuurlijk ook niet! We zeggen uiteraard niet dat jij géén stijl hebt wanneer je deze dingen doet, maar wanneer je jouw zithoek of eethoek opnieuw gaat inrichten moet je absoluut rekening houden met de ruimte.

 

 

2. Geen kleurenpalet of stijl aanhouden


Houd je van een villa kakelbont, sla deze tip dan vooral over! Wil je wel een chique, elegante, gezellige of huiselijke woonkamer of eethoek? Bedenk dan welke stijl en welke kleuren je wil doorvoeren. Dit zorgt namelijk voor een samenhangend interieur, waardoor je met decoratie vaak alle kanten op kunt. Ga je een modern interieur mixen en matchen met landelijk en industrieel, dan wordt het al snel slordig. Daarnaast passen sommige patronen en kleuren nou eenmaal niet bij elkaar. Visgraat oogt vaak al druk en is het mooist met neutrale meubels en kleuren. Ga je dit combineren met een heel druk patroon, dan kun je 'error' krijgen in je zithoek. Nog een dikke tip van ons: zoek éérst de meubels uit en ga dán pas jouw muur verven. Verf is namelijk gemakkelijk en goedkoop te krijgen, terwijl meubels vervangen een wat grotere klus is.

 

 

3. Geen risico durven nemen


Natuurlijk gaat dit wel eens fout, maar risico's nemen in je interieur is een must! Tenzij je natuurlijk een dertien-uit-een-dozijn woning wil. Natuurlijk is het wel belangrijk dat kleuren en patronen niet met elkaar vloeken, maar je mag gerust eens uit je plaat gaan wat betreft kleuren. Daarbij is verf zó gekocht natuurlijk. Wit matcht met alles, maar is nu eenmaal niet zo gewaagd. Dit kan saai ogen en de kans dat je huis er precies zo uitziet als dat van je buren en de overburen is nogal groot. Het leukste is wanneer jouw interieur een afspiegeling is van jouw interieur. Ben je een heel kleurrijk en druk persoon: laat dat zien op de muren, in je meubels en accessoires. Een gele, blauwe of groene bank is zo gek nog niet! En denk maar zo: een blauwe muur is zo weer wit. Of geel.

 

 

4. Geen decoratie gebruiken


Juist in decoratie kun je jouw persoonlijkheid laten spreken. Accessoires maken jouw interieur helemaal af. Zo kun je met schilderijen, spiegels en klokken de muur wat 'schwung' geven. Maar ook met vazen, tapijten, schalen en planten kun je jouw woonkamer of zithoek net dat beetje extra geven. Met een spiegelwand creëer je bijvoorbeeld een echte eyecatcher. Of plaats een stuk of 5 vazen op jouw dressoir of sidetable. Puntje 3 in deze blog: durf risico's te nemen, geldt ook voor decoratie natuurlijk. Wil je wél graag die ziekenhuis-look, dan raden wij je witte muren en geen decoratie aan. Maar wil je dit níet? Ga dan lekker los met alles dat je online vindt! Accessoires zijn ook ietsje makkelijk te vervangen dan een bank, salontafel of tv-meubel.

 

 

5. Alle meubels tegen een muur plaatsen


Doe maar gewoon niet. Niet alleen is het saai om alle muren van een kast, bank of sidetable te voorzien, zo houd je ook té veel ruimte in het midden over en is jouw zithoek of eethoek niet in balans. Door alle meubelstukken tegen de muur te zetten wordt de ruimte heel statisch en voelt je huis meer als een wachtkamer dan een woonkamer. Dit geldt overigens ook wanneer je twee banken tegenover elkaar zet. Wees creatief: zet ze in het midden van je kamer om een gezellige hoek te creëren. Of zorg voor speelse hoekjes.

 

 

 

 

 

Nog meer wooninspiratie:


 

Blog over bohemian interieur

 

Bohemian interieur: shop de woonstijl

7 maart 2022

 

De laatste jaren zijn er heel wat woonstijlen bij gekomen. Landelijk, Scandinavisch en industrieel kennen we al en zijn al jaren populair. Maar haal nu makkelijk en snel de zomer in huis met een bohemian interieur! Lees hier verder.

 

 

blog over hoeveel mensen om een tafel passen

 

Hoeveel mensen passen om een tafel

10 januari 2022

 

De grootte van jouw eettafel is natuurlijk heel belangrijk in jouw interieur! Als je wil weten hoeveel cm eettafel geschikt is voor welk aantal personen, lees dan vooral verder!