7 woonwinkels in Nederland! Zoek jouw winkel
0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Klanten geven ons een 8,3

Art deco interieurstijl

 

zithoogte en zitdiepte van eetkamerstoelen


 

Elegante tijdloosheid: Een diepere duik in de Art Deco-stijl


Art deco is een interieurstijl die komt uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Het is een stijl die bekend staat om de extravagante en glamoureuze look. De kenmerken van de art deco-stijl zijn onder andere geometrische patronen, sterke contrasten, luxe materialen en symmetrische vormen. De Art deco stijl bestaat vaak uit zwart, wit, zilver, goud in combinatie met felle kleuren zoals rood en groen.


Het is een tijdloze stijl die nog steeds populair is vanwege de sierlijke en elegante uitstraling. Een opvallend kenmerk van art deco is het gebruik van materialen zoals glas, metaal en chroom. Dit wordt tegenwoordig vaak gecombineerd met luxe stoffen zoals fluweel en zijde om een elegante uitstraling te creëren. De meubels in een art deco interieur zijn symmetrisch en hebben strakke, rechte lijnen.


Een ander kenmerk van art deco is het gebruik van verlichting als decoratie. Verlichting wordt in deze stijl op meubels, aan muren en op plafonds gehangen of gezet om een opvallend effect te creëren. Grote lampenkappen, vaak versierd met patronen en geometrische vormen, zijn in deze interieurstijl heel populair. Als het gaat om decoratie en accessoires, zijn art deco-stijlen bekend om hun gebruik van schilderijen en andere kunstwerken. Deze werden vaak gemaakt door beroemde kunstenaars en vormden een belangrijk onderdeel van de decoratie van een art deco-interieur. Denk hierbij aan schilderijen met veel kleur, maar vooral ook veel abstracte, kunstige vormen. In het algemeen is de art deco-stijl een elegante en verfijnde stijl die geschikt is voor mensen die houden van een glamoureuze en luxe uitstraling. Maar die ook van een unieke en creatieve omgeving houden. Het is een tijdloze stijl die nog steeds populair is vanwege de prachtige look en het vermogen om elke ruimte te transformeren.
Nog meer wooninspiratie:


 

lees woonblog zitdiepte en zithoogte van eetkamerstoelen

 

Zitdiepte en zithoogte van eetkamerstoelen: ontdek het ultieme comfort

3 februari 2023

 

Lees deze blog voor meer informatie over waarom zithoogte en zitdiepte belangrijk zijn voor comfort tijdens het eten en hoe je de juiste afmetingen kunt kiezen voor je eetkamerstoelen.


 

lees woonblog bruin interieur

 

Bold en beautiful: een bruin interieur

27 januari 2023

 

Ontdek hoe de kleur bruin warmte, gezelligheid en een moderne uitstraling aan je interieur kan geven in onze nieuwste blogpost. Leer alles over de verschillende tinten bruin, van trendy terracotta tot stoere cognac, en hoe je deze kleur kunt gebruiken in je interieur, ongeacht je interieurstijl!