0
Menu ×
  • checkbox woonenzo
    Gratis verzending!

Gouden tips: je huis goedkoop inrichten

September is altijd een spannende periode. Het is dé maand dat aankomend studenten hun studentenkamer inrichten, zich nestelen in een nieuwe stad en hun eigen leven starten. Je gaat van tiener, naar volwassene en moet je eigen boontjes doppen. Dat betekent ook tijd voor diepvriespizza’s, nachten doorfeesten en misschien ook een beetje studeren. Maar voordat je aan de leukste periode van je leven gaat beginnen, moet je jouw paleisje ook nog even inrichten.

Studenten staan er nu eenmaal niet om bekend een gevulde portemonnee te hebben. En omdat je jouw geld waarschijnlijk liever aan bier en wijn uitgeeft, wil je goedkoop inrichten. Maar meubels zijn nou eenmaal duur, tenzij je goedkope meubels online kunt vinden. En gaat zoeken naar echte pareltjes. Voor een paar honderd euro is jouw studentenkamer dan volledig ingericht. Veel studenten gaan meteen naar bekende woonconcerns, maar in de praktijk blijkt dat niet het goedkoopst te zijn. Je bent voor een kledingkast dan al veel geld kwijt.

 

Decoratie en inrichten

Voor vrouwen is een studentenkamer inrichten anders dan voor mannen. Vrouwen houden nou eenmaal meer van accessoires. Decoratie, frutseltjes, kussentjes en dingen aan de wand; daar gaat hun hart sneller van kloppen. En van kleuren matchen, stijlen matchen en tijdschriften vol interieurs uitpluizen. Mannen zijn vaker gewoon op zoek naar goedkope meubels. Hoe die er dan uit zien, maakt soms niet eens uit. Voor een vrouw wel. Voor vrouwen is er genoeg slaapkamer inspiratie, woonkamer inspiratie en kamer inspiratie te vinden. Helaas wel vaak voor een prijs waar je normaal vier keer de huur van betaalt. Daarom zijn er nu veel goedkope meubelwinkels. Gelukkig kun je nu beiden blij maken. De één met een mooi ingerichte studentenkamer voor een betaalbare prijs, de ander met een zo goedkoop mogelijk interieur.
 

Budget meubels

Voor een paar tientjes kun je nu al een salontafel hebben bij de gemiddelde woonwinkel in het laagsegment, maar ben je echt een koopjesjager, kijk dan eens online bij een meubel outlet. Daar zijn vaak showroommodellen, sale aanbiedingen en uitlopende producten te koop. Uitlopende producten zijn producten die niet meer besteld kunnen worden bij een leverancier, maar wel nog in een magazijn liggen. Zo kun je jouw meubels online bestellen, maar tóch die mooie korting krijgen. Je kunt in een bankstellen outlet natuurlijk goedkope banken en zelfs goedkope hoekbanken kopen. Waar je normaal over de duizend euro heen gaat, kun je nu voor de helft van de prijs jouw studentenkamer mooi inrichten. Mooi hoeft namelijk écht niet duur te zijn.

En gaat er dan eens een glas wijn over je bank, kun je altijd een nieuwe kopen. Want hij was nu eenmaal niet zo duur. Zo heb je ook nog eens variatie in je interieur. Voor een studentenkamer is een slaapbank ook wel ideaal, ook die vind je in een banken outlet. Mocht je echt een klein studentenkamertje hebben, kun je op die manier een woonkamer en slaapkamer in één maken. Heb je wat meer ruimte of helemaal geen zin om alles bij elkaar te zoeken, ga dan voor een complete slaapkamer óf een complete woonkamer. Heb je meteen je tv-meubel, salontafel, eettafel en dressoir in huis. Allemaal in dezelfde stijl. Daar kun je natuurlijk altijd een goedkope tweepersoons bank bij zetten.